Krivična prijava protiv Josipe Lisac zbog načina na koji je otpjevala himnu

Protiv pevačice Josipe Lisac u Hrvatskoj je podnijeta krivična prijava zbog načina na koji je izvela nacionalnu himnu na inauguraciji predsjednika Zorana Milanovića!

Prijavu je podneo pravnik Boško Županović koji je naveo da je “himna Republike Hrvatske izvođena na podrugljivi i omalovažavajući način” i da je Lisac tako počinila krivično djelo povrede ugleda Republike Hrvatske i to tako što je “koristila podrugljive artikulacije i tonalitete”, prenio je Kurir.

List prenosi izjavu Županovića za hrvatske medije u kojoj je rekao da ne želi medijsku pažnju.

Ja sam to učinio kao pravnik i građanin, smatram da je to obično izrugivanje i da ne priliči nikakvom događaju, a kamoli inauguraciji izabranog hrvatskog predsjednika“, rekao je Županović za zagrebački portal Index.hr.

On je dodao da radi 18, 19 sati dnevno i da ne bi gubio vrijeme da napiše prijavu, ali da mu je bilo degutantno da sluša izvođenje himne.

To je možda za neke performanse, ali ne za inauguraciju. Himna se tako ne izvodi, himna nikada ne bi tako smela da se tako izvodi. To je podrugljivo“, objasnio je Županović.

Na pitanje da li zna da Josipa Lisac uvijek tako izvodi pjesme, naveo je da je to njegova subjektivna procjena i da će možda biti pozvani muzički vještaci.

Ja sam to naveo i u prijavi da je njen muzički opus opšte poznat, ali smatram da himna nije smela da se tako izvodi. Ako je Milanović znao da će tako da izvede himnu, onda je i on pogriješio”, kaže Županovic.

PAMTIMO JE KAO SE*S BOMBU, A SADA SE NAKON 17 GODINA POJAVILA: Svojim LOŠIM izgledom ŠOKIRALA javnost! (FOTO)

Boška Županovića je 2016. godine tužila aktivistkinja iz Rijeke koja ga je optužila da je do svoje 25. godine skupio 66 krivičnih prijava. Županoviću se 2009. godine sudilo zbog dvije prevare i plaćanja falsifikovanim novcem.

(Kurir)

Recent Posts