Kiša

KRITIČNO U NIKŠIĆU I KOLAŠINU: Kiša će nastaviti da pada i narednih dana!

Prethodnih dana i danas su na području Crne Gore registrovane velike količine padavina koje pričinjavaju određene probleme. Naročito je kritično na području opština Nikšić i Kolašin, što je dovelo do ugrožavanja stambenih i poslovnih objekata i drugih materijalnih dobara.

Situacija na ugroženim područjima zahtijeva višednevni neprestani rad pripadnika službi zaštite i spašavanja, komunalnih i drugih službi u jedinicama lokalne samouprave.

Shodno stalnoj komunikaciji sa kolegama iz Republike Albanije, te najavama da će u narednih 48 sati na području Albanije, čije vode gravitiraju u slivu rijeke Bojane doći do velikih kišnih padavina, potencijalno je moguće usložnjavanje situacije u dijelu priobalja Skadarskog jezera i rijeke Bojane.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje još jednom na građane da usklade svoje aktivnosti sa meteorološkom situacijom, kao i da se pridržavaju uputstava koje dobijaju od nadležnih državnih i opštinskih organa.

KIŠA I NAREDNIH DANA

U četvrtak će bit umjereno do potpuno oblačno povremeno kiša, ponegdje i pljusak i grmljavina.

U popodnevnim satima padavine će oslabiti, ponegdje i prestati. Vjetar uglavnom slab do umjeren, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha od 5 do 16, najviša dnevna od 7 do 19 stepeni.

Podgorica: Umjereno do potpuno oblačno, povremeno kiša, a moguća je i grmljavina. Vjetar slab do umjeren i promjenljiv. Jutarnja temperatura vazduha oko 14, najviša dnevna oko 16 stepeni

Promjenljivo do pretežno oblačno biće u petak, mjestimično sa kišom, a moguć je ponegdje i kratkotrajan pljusak sa grmljavinom. Vjetar slab do umjeren i promjenljiv, tokom popodneva južni u pojačanju.

Recent Posts