Do kraja godine će mnogi kompletno PROMENITI ŽIVOT, jer ih MARS tera da pređu u AKCIJU

Pred nama je “pik” retrogradnog Marsa, snažnog astro-uticaja koji daje pečat ovoj godini.

Sunce u Vagi i Mars u Ovnu 14. oktobra formiraće egzaktnu opoziciju (180 stepeni) na 21. stepenu ovih znakova. Sada imamo vrhunac ciklusa (slično punom Mesecu) koji je započeo 2. septembra 2019, kada su Mars i Sunce bili u konjunkciji (0 stepeni) u znaku Device.

Hajde da se prisetimo šta smo tih dana radili, o čemu smo maštali, šta smo započeli?

Većina nas ni u snu nije mogla da pretpostavi šta dolazi. Postali smo akteri radikalne promene, lične i kolektivne. Svakako, ovo nije kraj. Kao u kakvoj dobroj predstavi, postoji čitav splet korelacija i aspekata koji se međusobno “podgrevaju” u ovom periodu.

Istog dana (14.oktobra), Merkur kreće retrogradno sa 11.40 stepeni Škorpije i to traje do 3. novembra, kada će ponovo biti direktan na 25.57 Vage. Retrogradni Merkur nije najsrećniji period kada treba da uradimo neku praktičnu stvar, kao što je ugovor, kupovina, putovanje. Zato je sjajan za samospoznaju i vraćanje na stare teme. Pošto se ovoga puta sve dešava u Škorpiji, koja je rodno mesto skrivenih tajni, svesno pratite šta se dešava, da se Merkur ne “odmetne”.

Četiri planete i Sunce su stvorili zapaljivu situaciju i to traje mjesecima…

Mars i Sunce u opoziciji biće istovremeno u kvadratu sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom (T-kvadrat), što donosi veliku tenziju i zapaljivu situaciju. Kada planetarna konfiguracija traje nekoliko mjeseci, kao sada, Mjesec ima veoma važnu ulogu, jer je neprestano aktivira i oživljava.

U ovom slučaju radi se o tranzitu Mjeseca kroz kardinalne znake, a oni su i inače aktivni, energični, dinamični i iniciraju. Tako da je sve “na kvadrat”. Mesec je bio u Ovnu 1, 2, 3. oktobra, U Raku će biti 9. i 10, u Jarcu 22 i 23. oktobra i, na kraju, ono najvažnije, mlad Mesec 16. oktobra na 24. stepenu Vage, dakle, u sklopu T-kvadrata.

Mlad Mjesec nosi u sebi energetski pečat i predstavlja početak jedne nove faze koja traje mesec dana. Sa višestrukim kvadratima on nosi u sebi sukob koji vodi ka akciji.

Dolazi do ekstremne tenzije mladih i autoriteta, doćiće do promena…

Šta to znači? Jupiter, Pluton i Saturn, koji predstavljaju sistem, autoritete, istovremeno formiraju kvadrat sa individualističkim Marsom u Ovnu i mladim Mesecom u Vagi, što inicira pokret, promenu, redefinisanje sudbine. Dolazi do ekstremne tenzije individue nasuprot sistemu.

Čovečanstvo je stiglo do tačke od koje ne može da nastavi na isti način. Iz tog razloga vladajuća struktura je na meti velike agresije i odgovoriće agresivno, jer Mars u kvadratu sa Saturnom opasno trese njihovu poziciju. Međutim, stvari se ne dešavaju same od sebe.

Mars u Ovnu ne pravi kompromise, već osvaja!

Direktna akcija je potrebna, ali nije dovoljna, iako možemo delovati na kolektiv tako što ćemo protestovati protiv zloupotrebe moći i ustati u odbranu istine. Ključ je u ličnoj promeni, kada pojedinac ne želi više da pravi kompromise i uspostavlja kontrolu nad svojim životom.

Mars u Ovnu je borac, on ne pravi kompromise – on osvaja. On ruši zidove. Sviđalo se to nama ili ne, na kolektivnom planu, lideri su naša slika i prilika. Osvešćenog i oslobođenog čovjeka ne može da predstavlja bilo ko. Mi smo na potezu.

Ovo je godina kada treba napraviti promenu, mnogi od nas imaju unutrašnji osećaj – nemam šta da izgubim, ako ne uradim sada, kada ću? Nije vreme da čekamo da vidimo šta će da bude, da idemo na sigurno. Nema ništa gore nego da se zaglavimo u unakrsnoj vatri nasred raskrsnice.

(magazin.novosti)

 

 

Recent Posts