Konačno dokazano: Žene su bolji vozači, pogledajte i zašto

Vječito pitanje ko su bolji vozači žene ili miuškarci? Uvijek se vodila polemika oko toga, ali i tome je konačno došao kraj. Britanska istrazivanja su ustanovila i potvrdila da su ipak zene bolji vozači od muškaraca, ali da budu i priznate sprečava ih samo njihova sktromnost.

Naime, vrlo su rijetke žene koje se hvale svojim vozačkim sposobnostima , dok se jači pol voli time hvalisati pa se tako ustanovilo mišljenje da su muškarci bolji vozači od žena. Donosimo vam pet dokaza zašto su žene bolji vozači od muškaraca.

  1. Žene su pažljivije, više paze na sigurnost i voze sporije od muškaraca. Statistike pokazuju da muškarci češće izazivaju saobraćajne nesreće i prednjače i u saobraćajnim prekršajima.
  2. Žene su smirenije za volanom od muškaraca koji lakše gube živce. Žena će koristiti trubu samo kada je to zaista neophodno i opravdano, dok će muškarac zatrubiti i automobilu ispred sebe koji nije krenuo istog časa kad se na semaforu upalilo zeleno svetlo.
  3. Ženama vožnja nije aktivnost u kojoj se dokazuju dok je muškarcima i vožnja pa čak i izbor automobila nešto kroz što se dokazuju.
  4. Žene puno manje reskiraju zbog vožnje. Prije će stati na žutom svjetlu na semaforu dok će muškarci dati gas i projuriti u nadi da se crveno neće upaliti. Žene puno ređe ulaze u skretanje presjecajući pravi put i ređe pišu poruke na mobitelu dok voze.
  5. Žene će se uvijek pripremiti za put i istražiti rutu kojom će voziti, dok su muškarci po tom pitanju presigurni u sebe pa na put na koji idu prvi put kreću kao da već sve znaju. Žena će takođe puno češće pitati za put ako se negdje izgubila, dok će muškarac vrdati jer mu je ‘ispod časti’ pitati za pomoć.

Izvor: Nezavisne

Recent Posts