KOMENTARI SAMO PLJUŠTE Isplivala fotografija, Novak sa porodicom meditirao pored “bosanske piramide” (FOTO)

Novak Đoković je u trodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini, a posebno ga zanimaju bosanske piramide i rad doktora Semira Osmanagića. Naravno, nezaobilazan deo ture bila i meditacija na planini Visočici koju u Visokom popularno zovu “piramida Sunca”. Ona se uzdiže iznad bosanskog srednjovekovnog grada i pleni pažnju dominantnim položajem

Naravno, nezaobilazan dio ture bila i meditacija na planini Visočici. koju u Visokom popularno zovu “piramida Sunca”. Ona se uzdiže iznad bosanskog srednjovijekovnog grada i plijeni pažnju dominantnim položajem.

Đoković je zajedno sa svojim roditeljima i u društvu prvog čovjeka arheološkog parka Semira Osmanagića, posjetio upravo Visočicu i na njoj odlučio meditirati.

Svojevremeno je Đoković o meditaciji rekao:

“Zamislite da da je vaš um čisto nebo, a vaše misli su oblaci. Oblaci konstantno prolaze, ali oni nisu vaš um – ako se povežete odmah sa oblacima, vaš um gubi percepciju tog čistog neba. Isto je kao sa gužvom – ako se odmah povežeš sa kolima i svime što se događa, nisi u stanju da sagledaš sve iz šire perspektive. A važno je sagledavati stvari iz te perspektive jer onda možeš da biraš misli i emocije sa kojima želiš da se povežeš. Zato je meditacija tako važna“, zaključio je Đoković.

Đoković je stigao u ponedjeljak u Bosnu i Hercegovinu s porodicom, a prema najavama u Sarajevu ostaje do srijede.

(radiosarajevo)

Recent Posts