Koji čajevi vam mogu pomoći da smršate?

Čajevi su bogati antioksidansima, polifenolima i ostalim zdravim sastojcima, pa su zato najbolji izbor kad poželite da se bacite na dijetu. Nekoliko šolja dnevno učiniće čuda za vašu liniju.

Zeleni čaj

Visok udio antioksidansa čini zeleni čaj jednim od najzdravijih napitaka, a EGCG katehin utiče direktno na metabolizam. Osim toga, zeleni čaj sadrži i kofein koji, takođe, ubrzava sagorijevanje masti. Preporučuje se tri do pet čaša dnevno, ali pripazite da ne popijete više od 12 kako ne bi došlo do trovanja!

Bijeli čaj

Bijeli čaj ima više katehina i manje kofeina od zelenog, pa je još jedan od idealnih izbora za mršavljenje. Naravno, ukoliko ne smanjite unos kalorija nijedan čaj neće napraviti veliku razliku, ali će svakako pomoći pri sagorijevanju masnih naslaga i spriječiti nakupljanje novih.

Čaj od borovnice

Ovaj čaj prirodno suzbija apetit i stabilizuje nivo šećera u krvi. Nekoliko šolja čaja od borovnice dnevno pomoći će vam da jedete manje i da regulišete probavu.

Čaj od hibiskusa

Čaj od hibiskusa je prirodni diuretik, smanjuje nivo holesterola i bori se protiv visokog krvnog pritiska. Ova čaj spriječava nakupljanje masnih naslaga, ali pri odabiru čaja pripazite da kupite onaj bez dodatih šećera.

Čaj od nane

Ukoliko vas muči nadutost, pijte čaj od nane! On će vam pomoći i kod sagorijevanja masnoća, a dobar je i za suzbijanje apetita.

Čaj od ruže

Čaj od ruže je bogat vitaminima, antioksidansima i polifenolima, a pomaže kod menstrualnih grčeva i mršavljenja. Čisti organizam i ublažava simptome stresa.

Izvor: najzena.me

Recent Posts