Kako se njegovati u dvadesetim, da bi bile mladolike u četrdesetim

Nekoliko malih savjeta je sve što treba da usvojite kako biste izgledali savršeno i za 20 godina…

Istraživanje je pokazalo kako žene koje krenu da brinu o borama i koži lica u svojim dvadesetim godinama imaju više šansi da zadrže mladolik izgled i lice bez bora u četrdesetima.

Ukoliko želite što duže da zadržite lice bez bora o tome morate početi brinuti već u svojim dvadesesetima. Mnoge žene u dvadesetima pa čak i tridesetima imaju osjećaj da će koža njihovog lica još dugo vremena biti tako lijepo zategnuta, međutim, vrijeme, ishrana i stil života čine svoje.

Koža u dvadestima i dalje ima mogućnost da se sama obnavlja pa u tom dobu nisu potrebne kreme protiv bora koje, mogu iziritirati mladu kožu.

Umjesto toga, dermatolozi preporučuju da pažnju u dvadesetima posvetite njezi, hidrataciji i održavanju kože pomoću kvalitetnih krema i seruma koji u sebi sadrže, vitamine C i E, sastojak zelenog čaja, jer će ti sastojci smanjiti oštećenja uzrokovana izlaganjem suncu i zagađenjima iz okoline.

Evo na šta treba paziti u dvadesetima, ukoliko u četrdesetima želite lijepu i zdravu kožu i mladolik izgled:

Obavezno nanesite kremu za sunčanje u svim godišnjim dobima i pobrinite se da bude odgovarajućeg zaštitnog faktora, jer su istraživanja pokazala kako svakodnevna izloženost suncu i štetnim UV zračenjima negativno djeluje na kožu i potencira stvaranje prvih bora.

Ukoliko ste pušač, prestanite s pušenjem što prije, jer pušenje šteti tenu, stanju kože i stvara prve pore. Istraživanja su pokazala kako su pušačima šanse za dobijanje prvih bora deset puta veće od nepušača.

Spavajte najmanje osam sati, pijte dovoljne količine tečnosti i pronađite kvalitetne proizvode za njegu kože o kojima vas može savjetovati kozmetičarka ili farmaceut.

Pravi primjer je Dženifer Lopez koja izgledala kao je i dalje u dvadesetim.

Izvor: Nezavisne

Recent Posts