ljubav

Kako najuriti muža zauvjek u 15 lakih koraka: Siguran put da žena završi napuštena i sama!

Razočaran samoživošću u današnjim vezama i potpuno iskrivljenim konceptom ljubavi, pisac Rejmond Bečard na ironičan način daje ženama “recept” kako da ostanu bez muža ili dečka u 15 lakih koraka.

 

1. Šta te briga šta je to emocionalna intimnost

 

Zaboravi šta kažu psiholozi tipa: Emocionalna bliskost je osećaj pripadanja i duboke povezanosti, stečene kroz zajednička iskustvaBla, bla! Ne troši vreme na muškarca kome možeš da veruješ i sa kojim možeš da budeš ono što jesi. Nipošto nemoj ceniti takvog!

 

2. Ni slučajno ne poštuj muškarca

 

Čak iako je zaslužio poštovanje, ni pod tačkom “razno” ne pokazuj da ga imalo poštuješ. Ne slušaj ga, ni ne razmatraj njegove probleme i prioritete. Učini da se oseća kao da bi tvoj život bez njega bio mnogo bolji. Sa druge strane, ako on zaista ne zaslužuje poštovanje, okreni se i idi. Ako on tebe ne poštuje, on te i ne zaslužuje. U svakom slučaju – idi.

 

3. Nemaj nikakve simpatije prema njemu

 

Naravno da ga voliš, ali, da li ti se i sviđa? Ako želiš da ga učiniš nesrećnim, pokaži mu sve što te kod njega nervira.

 

4. Žali se na sva zvona

 

Neka zna da ste videli sve njegove greške, natrljajte mu na nos sve što učini kako ne treba. Baš sve. I najmanju sitnicu. Svim prijateljima recite da je gubitnik i bednik.

 

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

5. Osuđuj ga što češće

 

Bacajte negativne kritike zbog bilo čega. Ako nema ničeg lošeg za kritiku, izokrenite nešto i krenite u akciju. Dajte sve od sebe da izazovete defanzivnu reakciju kod muškarca. Zapamtite – svaki novi dan je nova prilika da mu nađete još neku manu.

 

6. Ne veruj mu nikada

 

Čak ni ako je dokazao svoju iskrenost i posvećenost.

 

7. Stalno ga krivi za nešto

Ako se rastanete, okrivi njega. Ako vas je bivši loše tretirao, okrivite sadašnjeg. Ako vam deca nisu dobra, opet okrivite njega. Sav svoj bes, razočaranja, strahove i nesigurnosti istresite na njega. Šta god negativno da vas snađe, kaznite njega.

 

8. I dalje budi ljuta

 

On je muškarac, mora da je bar nešto uradio naopako. Čak iako ne znate šta, nešto sigurno jeste i slobodno budite ljuti. Sigurno je zaslužio i više. Dakle, poštedite sebe razmišljanja i čekanja da nešto zgreši, naljutite se odmah. A onda ne prestajte sa ljutnjom, jer greške se sigurno neće prekinuti. Ipak je on muškarac.

 

9. Nemoj ti da mu budeš oslonac

 

Neka mu bude jasno da se nećete javiti na telefon kad god se njemu ćefne, koliko god da ste mu potrebni. Neka zna da ne može nikada da se osloni na vas. Ako ste vi osoba koju želi da pozove i kad je srećan i kad je tužan, pokažite nezainteresovanost.

 

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

10. Ne prihvataj njegovu pomoć

 

Šta god da ti se dešava, ne daj mu da priđe i pomogne ti da zalečiš rane. Koliko god da boli, možeš ti to sama, makar patila godinama.

 

11. Ne priznaj svoje greške, ne pravi kompromise

 

Nikad se ne izvinjavaj. Nikad nemoj da priznaš da je neko tvoje delo njega moglo da povredi. Živi i ponašaj se kao da to ne može da se desi.

Jednostavno je: Pet načina da poboljšate svoju vezu za samo deset minuta

12. Ne shvataj ga ozbiljno

 

Vi ste jedina koja ima pravo na emocije, probleme i glavobolje. Ako on pokazuje bilo šta od navedenog, pa on je totalna šonja! Nemate vi vremena za njegove probleme!

 

13. Ne podržavaj ga

 

Prepusti ga sudbini, samoći i izolaciji. On je muškarac, mora da se izbori sa svim nedaćama potpuno sam. Na kraju krajeva, kakav je to muškarac kojem treba ženska pomoć?! Ako mu stalno treba neka tamo podrška, poverenje i istinski prijatelj, nije on tebe vredan!

 

foto: Shutterstock

14. Nikako mu ne opraštaj

 

Pre ili kasnije, nešto će sigurno nepopravljivo zgrešiti. Kad god napravi grešku, podseti ga na sve prethodne, još ih malo nadogradi i uveličaj, ako si sigurna da on ima loše pamćenje. Reci mu sve ono ružno što si prošli put zaboravila. Ako mu stalno govoriš koliko je loš, sigurno će postati bolji!

 

15. Ti ništa nemoj da naučiš

 

Ako ste dobro ispratili prethodnih 14 pravila, sada je već vreme za kraj veze ili braka. Ostavi sve u prošlosti. Samo ga otvoreno krivi i otrcavaj kad god imaš priliku. Nađi drugog muškarca i sve uradi isto!

 

Napomena za slučaj da niste primetili ironiju: Ako stvarno želite srećnu vezu ili brak, ponašajte se potpuno suprotno od svega navedenog! Nađite muškarca koji će vam ulepšati svaki dan, kao i vi njemu!

 

(Stil.kurir.rs)

Recent Posts