Kako da zelena salata, peršun i drugo začinsko bilje prežive duže u frižideru

Radi se o vrlo jednostavnim trikovima. Sve što trebate napraviti, recimo, s peršunom, je staviti ga u čašu s vodom, kao što bi stavili cvijeće u vazu.

Svježe začinsko bilje mekane strukture, poput peršuna ili estrogena, uvijek čuvajte u frižideru u čaši u koju ste stavili vode u visini dva i pol centimetra. Na taj način će trajati duže, jer neće tako brzo uvenuti. Na isti način neki čuvaju i mladi luk – stavite vode tek toliko da su ostaci korijena pod vodom.

Drvenasto začinsko bilje poput ružmarina ili timijana čuva se na drugačiji način. Njih treba zamotati u navlažen list papirnatog kuhinjskog ubrusa, staviti tako u vrećicu i zatvoriti.

Za PET minuta do savršenog slatkiša: Donosimo vam RECEPT za ukusnu tortu od samo pet sastojaka

Kako spasiti višak svježeg začinskog bilja?

U slučaju da imate previše svježih začina i znate da će vam propasti, jednostavno ga stavite u duboko zamrzavanje, i to na sljedeći način. Usitnite ga, stavite u posudicu za pravljenje kockica leda i na to ulijte vodu. Kada vam određeni začin zatreba, izvadite kockicu, dvije i ubacite u lonac, piše 24sata.hr.

Višak začina možete sačuvati i na način da ga isjeckate, stavite u staklenku i prelijete maslinovim ili nekim drugim uljem. Kasnije po potrebi stavljajte u jela.

I trik za čuvanje zelene salate

Najbolji način je čuvati salatu u hermetički zatvorenoj posudi. Trajat će dva puta dulje. Listovi se neće tako brzo smežurati i bit će fino hrskava, piše Daily Mail.

(24sata)

Recent Posts