JESTE LI SPREMNI ZA SPEKTAKL? Večeras počinje peti Sea Dance!

Jubilarno, peto izdanje Sea Dance festivala počeće večeras na plaži Buljarica u Budvi, novoj lokaciji gdje se premijerno održava.

Tokom naredna tri dana nastupiće preko 60 izvođača različitih žanrova, mada dominiraju elektronska muzika i hip hop. Program će na glavnoj bini od 19.30 otvoriti Lutemania, dok će zvijezda večeri biti disko fank legenda Najl Rodžers sa svojom grupom Chic.

Organizatori su saopštili da će Sea Dance i Exit fondacija i ove godine imati ekološku kampanju “Rock & Recycle”, koju realizuje pivara „Trebjesa“, u okviru koje će na festivalskom prostoru biti postavljeni info-pultovi, dok će eko-aktivisti motivisati posjetioce da prikupe 20 iskorišćenih čaša i na poklon dobiju majicu sa logom kampanje.

Kao dio programa “Svaka limenka se računa” na Sea Danceu će posjetioci moći da budu dio interaktivnog performansa Recan fondacije pod nazivom “Pixelata”. Festivalskoj publici će i Novi Sad biti predstavljen kao buduća omladinska prijestonica Evrope. Srpski grad i dom Exit festivala tu će titulu nositi sljedeće godine.

U saradnji sa Exit fondacijom Sea Dance će i ove godine nastaviti “Stars 4 kids”, akciju prikupljanja stvari od izvođača za humanitarne svrhe. U Buljarici će biti prisutni i članovi udruženja mladih “Balkanac”, koje okuplja mlade ljude u cilju povezivanja, promocije pozitivnih primjera tolerancije i mira. Oni će snimati materijal za dokumentarac koji slavi suživot i dobre međususjedske odnose.

(Volim Podgoricu)

Recent Posts