Jedno taksi udruženje pokušalo da naplaćuje prtljag!

Podgorički Sekretarijat za saobraćaj odbio je da jednoj taksi firmi ovjeri cjenovnik usluga jer su u njemu dostavili i tarifu za prevoz prtljaga što je suprotno Odluci o taksi prevozu.

Iz Sekretarijata za saobraćaj potvrdili su da im je jedna taksi firma dostavila cjenovnik na ovjeru te da je pregledom utvrđeno da on ne odgovara onome što je definisano Odlukom o taksi prevozu.

Cjenovnik je predviđao je i cijenu za prevoz prtljaga a Odlukom o taksi prevozu koju su odbornici u gradskom parlamentu usvojili u junu, predviđeno je da je prevoz prtljaga besplatan.

List podsjeća da je Odluka o taksi prevozu predvidjela i da je pored prevoza prtljaga besplatan i dolazak taksiste na adresu stranke. Da cjenovnike moraju dostaviti na ovjeru precizirala je upravo odluka o taksi prevozu.

Po ovoj Odluci taksisti su dužni da Sekretarijatu za saobraćaj do 27. decembra dostave cjenovnike na ovjeru, kako bi od Nove godine mogle da se primjenjuju nove cijene taksi prevoza.

Dan navodi da je taksi prevoznik obavezan da na vidnom mjestu u vozilu istakne ovjereni cjenovnik usluga prevoza, tako da ga putnici mogu bez teškoća pročitati.

Odluka o taksi prevozu predvidjela je tri tarife, podsjeća podgorički dnevnik. Prva tarifa je vožnja po gradu, druga tarifa predviđa noćnu vožnju od 22 sata do šest časova, dok treća tarifa predviđa vožnju van grada.

Jarac treba da priča sa partnerom, Vaga uživa u ljubavi

Za sve tri tarife novom odlukom je bio dat raspon cijena, a na prevoznicima je da sami formiraju cijenu. Tako na primjer za sve tri tarife bio je predviđen start u rasponu od 40 centi do eura, raspon cijena za vožnju po kilometru po gradu i u toku noćnje vožnje je od 0,40 do eura.

Prije mjesec dana, PG taksi poskupio je za pet centi kilometar vožnje pa umjesto 55 centi sada voze 0,60 eura. Podgorica trenutno ima 970 taksi vozila.

(Dan)

Recent Posts