Jedna od NAJVEĆIH JAHTI na svijetu uočena u Tivtu

Ova jahta može primiti do 60 gostiju koji uživaju u maksimalnom luksuzu, a na raposlaganju im je helikopter i niz manjih plovila, jedrilica, gliser, skuteri i druga i sredstva za zabavu na vodi.

Superjahta “Yas” koja pripada emiru Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeiku Hamdanu bin Zajedu bin Sultanu Al Nahijanu, boravila je protekla dva dana na mulu V marine Porto Montenegro u Tivtu, odakle je taj 141-metarski brod isplovio na vožnju Bokom Kotorskom.

Osim što je jedan od najvećih jahti koje su ovog ljeta posjetile Porto Montenegro, “Yas” je karakteristična i zbog svog nesvakidašnjeg dizajna, ali i originalnog porijekla.

Naime, ovaj sada ultraluksuzni brod za uživanje koji vije zastavu Kajmanskih Ostrva, život je počeo daleke 1981. godine kao ratni brod – raketna fregata “Piet Hein” Ratne mormnarice Holandije.

Holanđani su ovu fregatu od 3.500 tona deplasmana klase “ortenaer” 1998. prodali Ratnoj mornarici UAE u kojoj je ona služila pod imenom “Al Emirat”, da bi 2005. fregatu kupio emir UAE i predao je ADMS brodogradilištu u Abu Dabiju koje je stari ratni brod rekonstruisalo u jednu od najluksuznijih i najvećih privatnih jahti na svijetu.

U svom novom obliku i pod novim imemom “Yas”, ovaj brod se na more vratio 2015. godineod kada “Yas” drži šestu poziciju na listi najvećih jahti na svijetu.

Zahvaljujući obliku trupa ratnog broda i snažnom pogonu, “Yas” ima za superjahte neuobičajeno visoku maksimalnu brzinu od čak 26 čvorova, a njeno vrlo neoubičajeno oblikovano nadgrađe jedna je od najvećih struktura na svijetu napravljenih od kompozitnih materijala.

Budvanska rivijera nizom muzičkih dešavanja u hotelu Mogren, upotpunila turističku i kulturnu ponudu grada Budve – „Četiri tenora“ napravili spektakl za pamćenje

Ova jahta može primiti do 60 gostiju koji uživaju u maksimalnom luksuzu, a na raposlaganju im je helikopter i niz manjih plovila, jedrilica, gliser, skuteri i druga i sredstva za zabavu na vodi.

(Vijesti)

Recent Posts