Iz ZADNJICE mu izvadili BILIJARSKU KUGLU!

Doktori Urgentnog centra u Beogradu obavili su prošle nedelje nesvakidašnji hirurški zahvat. Oni su Beograđaninu P. R. starom oko 35 godina iz anusa izvadili bilijarsku kuglu.

Kako saznaje Kurir, pacijent je došao u Urgentni sa jakim bolovima u debelom crijevu i zatražio hitnu pomoć doktora. Kako nije odmah htio da kaže šta je uzrok bola, dežurni ljekar je posle niza pregleda obavio i kolonoskopiju, odnosno pregled anusa. Tada je na ekranu ugledao zaglavljenu loptu, koja je bila toliko duboko da je jedini spas bila operacija.

Posle višečasovne intervencije, bilijarska kugla je izvađena, a pacijent je ostao par dana u bolnici, nakon čega je otpušten na kućni oporavak. Ljekari iz Urgentnog centra kojii su pregledali pacijenta ostali su u šoku kada su prilikom kolonoskopije uočili poveći okrugli predmet. Još veći šok je uslijedio kada su vidjeli da je u pitanju zaglavljena bilijarska kugla.

“Pacijent P. R. star oko 35 godina prije desetak dana došao je u našu ustanovu i žalio se na nepodnošljive bolove u stomaku, na nadutost i zatvor. Posumnjali smo da je u pitanju abdomen i podvrgli ga raznim analizama – od krvne slike, urina, pregled gastroenterologa, hirurga… Išao je od ambulante do ambulante, ali su nalazi bili u redu, iako je njemu bivalo sve gore. Negirao je da je nešto pojeo, popio, povrijedio se… Kod takvih slučajeva kada ultrazvuk abdomena ne pokazuje nikakav probleme, ostaje samo kolonoskopija, odnosno pregled rektalnog dijela. Pacijent je tek tada, prije početka tog pregleda, vidno preplašen, stidljivo i tiho rekao ljekaru da mu se u anusu nalazi bilijarska kugla”, otkriva je izvor Kurira.

” Dežurna ekipa bila je iznenađena, iako smo na takvom radnom mjestu da svašta viđamo. Kada smo na skeneru vidjeli strano tijelo koje je bilo duboku zaglavljeno, prvo smo pokušali da predmet izvučemo vakumom. Pošto nije bilo moguće, odlučili smo se za operaciju. Nakon nekoliko sati, iz anusa pacijenta izvučena je bilijarska kugla sa brojem 8. Na sreću, sve je prošlo bez posledica, težih povreda i unutrašnjeg krvarenja, pa je nakon oporavka pacijent otpušten kući – ispričao je sagovornik Kurira.

Andrija Miloševič u epizodi “Dok sam radio kao manijak po saunama…” (VIDEO)

Podsjećamo, prije par godina hirurzi su u Kliničkom centru Podgorici muškarcu iz anusa izvadili vibrator.

Pacijenta je tada kod ljekara dovela žena i tražila da mu se operativnim zahvatom izvadi sprava.

(Kurir)

Recent Posts