Pješačac izletište

Description

Description

Virpazar – Nedaleko od Virpazara, na ulazu u Godinjski zaliv, nalazi se malo stenovito ostrvo Grmožur. Stotinak metara udaljeno izletište Pješačac.

 

pjesacac mapa

Grmožur izvanredno zanimljiv ornitološki objekat na kome se nekad nalazio zatvor a sad bi mogao da nosi ime Ostrvo ptica. Decenijama je Grmožur, taj zapušteni crnogorski Alkatraz, bio jedina atrakcija na ovom delu Skadarskog jezera, u zalivu jednog od najlepših crmničkih sela Godinja.

Od prije nekoliko godina, njemu uz rame je i stotinak metara udaljeno izletište Pješačac, koje se nalazi na pola sata plovidbe od Virpazara prema Murićima i Albaniji. Plovidba u ovo doba godine je atraktivna. Prolazi se kroz pravi tunel od trske i kroz tepih od lokvanja.

Na Pješačcu je Radovan Vukašević iz Virpazara stvorio pravi mali izletnički raj u kamenu.

pjesacac skadarsko jezero

Pješačac je naročito popularan za jednodnevne izlete. Ovdje preko agencija uglavnom dolaze stranci da uživaju u domaćoj hrani, plaži i netaknutoj prirodi. Objekat od oko 400 kvadrata sagrađen je u starom crmničkom stilu od kamena i drveta. Ispod njega su dva mola za prihvat brodića i čamaca.

Pješačac može da primi do 150 posjetilaca za koje se sprema tradicionalna hrana ovog kraja – prženi i suvi jezerski krap, kozji sir, masline, domaće crmničko crno i bijelo vino. Povremeno jezersku noćnu tišinu i sablasni muk Grmožura, zapljusnu nježni zvuci gitare i tiha pjesma.

Pošto je do Pješačca jedino moguće doći brodom potrebno je grupno se organizovati (minimim 10 ljudi) i najaviti barem dan ranije telefonom.

Pješačac je idealno mjesto za privatne zabave, proslave, rođendane…

Cijene vrlo pristupačne za krstarenje jezerom i ručak od lokalnih specijaliteta! Spomenite MontenegroClick prilikom dogovaranja za najbolje uslove! 

Contact

Contact

Aditional Information

Aditional Information
 • Pon
  10:00-20:00
 • Uto
  10:00-20:00
 • Sri
  10:00-20:00
 • Čet
  10:00-20:00
 • Pet
  10:00-20:00
 • Sub
  10:00-20:00
 • Ned
  10:00-20:00

Location

Pješačac izletište
Get directions

Contact

Pješačac izletište