Nik Gold Pivnica

Description

Description

O Nik Gold Pivnici

Najbolje što vam se u kulinarskom smislu može dogoditi je da budete gost u Crnoj Gori! Nadomak restorana Pivnica Nik Gold, nalaze se najpoznatiji domaći i svetski hotelski lanci hotel Aleksandar, Avala Resort&Villas, turističko naselje Slovenska plaža, Budva, hotel Blue Star, Astoria, Hotel Budva, Splendid, Mediteran i mnogi drugi. Jedna stvar nikada se nije mogla zameriti – Crnogorci su izvrsni domaćini. Ovdje vas čekaju otvorena vrata, najbolje mesto za trpezom i najbolje što vaš domaćin može ponuditi… Najveći dragulj crnogorske kuhinje jesu upravo domaćini.

Piće u Pivnici Nik Gold

Dobro je poznato da je najbolji način da ugasite žeđ popiti čašu piva. Restoran pivnica Nik Gold je partner najjačeg pivarskog brenda u regionu – Nikšićkog piva koji nam dolazi iz pivare Trebjesa – jedine pivare u Crnoj Gori. Sa tradicijom više od 100 godina u proizvodnji piva, svake godine proizvede 55 miliona litara piva. Ovo pivo najviše se konzumira u zemljama regiona – Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Albanija, a određene količine piva se u poslednje vreme izvoze za Englesku, Kanadu, Švajcarsku, Nemačku i Francusku. Pod ovim brendom, Nikšićka pivara proizvodi četiri različite vrste piva: Nikšićko pivo, Nik gold, Nik kul, Nik tamno.

Zaštitni znak ovog regiona su i crnogorska vina koja imaju dugu i bogatu tradiciju, zahvaljujući dobrim uslovima i pogodnoj klimi u primorskim područjima, kao i u unutrašnjosti, koji pogoduju gajenju vinove loze. U Pivnici Nik Gold na jednom mestu imate priliku da probate najbolje iz crnogorskih vinograda.

Najpoznatije vino je vranac – jedno od najboljih vina ovih prostora. Vranac ima poseban ukus i boju tamnog rubina. Vino Vranac je takođe veoma poznato u inostranstvu. Najbolji “vranac” potiče iz regiona Boljevića, Sutonića i Reljića.

Gastronomija

10488230_985670554806304_7403882448539395010_n

Gotovo sve namirnice u Crnoj Gori su organske, a ukus crnogorskih jela i specijaliteta je jedinstven. Restoran Pivnica Nik Gold je jedinstveno mesto na crnogorskom primorju na kojem možete naći najraznovrsnije gastronomske specijalitete iz svih oblasti Crne Gore.

U primorskim krajevima Crne Gore se uobičajeno služi kvalitetna morska riba, pripremljena na različite načine – “na gradele”, kuvana, pržena ili kao “brodet”  – jelo koje se pravi od više vrsta ribe, mediteranskog ukusa, sa dosta maslinovog ulja, začinskog lekovitog bilja i začina.

Najpoznatiji “brodet” se priprema od sardina, što je Bokeški specijalitet, posebno uz dodatak jela od kukuruznog brašna. Najomiljenije jelo u regionu Skadarskoj jezera je “krap” – šaran, pripremljen sa suvim šljivama, jabukama i dunjama. Takođe treba probati “krapa” sa prženim lukom ili jegulju “na orizu” – sa pirinčem, ili grilovanu jegulju. U restoranu Pivnica Nik Gold priprema se zdrava, lagana i izuzetno ukusna, sveže ulovljena riba i morski plodovi, uz dosta ekstra devičanskog maslinovog ulja.

Iz planinskih područja Crne Gore nam dolaze specijaliteti od najkvalitetnijeg mesa i mlečnih proizvoda. Obavezno treba probati jagnjetinu “ispod sača”, raznovrsnu divljač, kao i grilovanu pastrmku i tradicionalna planinska jela, kao što su “kačamak” i “cicvara”, koja izvanredno idu uz domaće kiselo mleko i pavlaku i spremaju se po narudžbi.

 

Nije ni čudo što je baš Nik Gold Pivnica dobila nagradu Trip Advisora za najbolji restoran u 2015. godini.

Contact

Contact

Aditional Information

Aditional Information
 • Pon
  08-01
 • Uto
  08-01
 • Sri
  08-01
 • Čet
  08-01
 • Pet
  08-01
 • Sub
  08-01
 • Ned
  08-01

Location

Nik Gold Pivnica
Get directions

Contact

Nik Gold Pivnica