LUPO DI MARE, riblji restoran

Description

Description

Restoran Lupo di Mare poznat po raznim vrstama riba (krnja, lica, zubatac, barakuda, bijeli zubatac, orada, San Pjer, brancin, grdoba, sarag, pagar, ovcica, sabljarka, gof, list, rmbac i ostale), paštama sa uvijek svježim morskim plodovima, raznim vrstama rižota. Gastronomska ponuda restorana zasniva se većinom na mediteranskim specijalitetima gdje je akcenat posebno stavljen na kuhinji južne Italije.

 

Ambijent restorana, koji se odlikuje rustičnošću, osmislio je, u dogovoru s vlasnikom, Zlatko Vujotić. Prostorom dominiraju kamen, drvo i kovani elementi, uz svijetle boje.

 

Restoran se prostire na dva nivoa. Donji je urađen malo suptilnije, a fotelje i separei pružaju gostima komfor i intimu. Po zidovima se nalaze slike s motivima mora i ribolova, uramljene u stare ramove.

 

Ulaz u lokal krase stilizovana vrata koja podsećaju na brodska, a s obe strane postavljen je po jedan brodski feral (fenjer), zeleni i crveni, kao simbol ulaza u luku. Tipični reprezent mediteranskog objekta, sa ugostiteljskim sadržajem u centru Podgorice. Svi materijali koji su upotrijebljeni su strogo prirodni koji dokazano blagotvorno utiču na ljudsku psihu.

 

Gost koji će se naći u njemu neće imati osjećaj da se nalazi u stambenoj zgradi, već nasuprot u nekom primorskom objektu na pjeni od mora. Dio materijala upotrijebljen je sa već nekoliko razrušenih objekata stogodišnjih, a time im se produžava život.

Posebna pažnja posvećena je bojama i rasvjeti koji u sadejstvu vizuelno otvaraju prostor. Izbor fotomotiva i dekoracije po zidovima upućuju nas da se zaista radi o ribljem restoranu.

Lokal se prostire na dva nivoa, gornji je u opuštenoj varijanti boravka, dok je donji urbaniji sa intimnijom atmosferom.

 

Gastronomska ponuda restorana zasniva se većinom na mediteranskim specijalitetima gdje je akcenat posebno stavljen na kuhinji južne Italije. Restoran Lupo di Mare poznat po raznim vrstama riba (krnja, lica, zubatac, barakuda, bijeli zubatac, orada, San Pjer, brancin, grdoba, sarag, pagar, ovcica, sabljarka, gof, list, rmbac i ostale), paštama sa uvijek svježim morskim plodovima, raznim vrstama rižota. Ostala hrana je iz ponude mediteranskog domaćeg menija (pršuta, sit, masline),  a restoran nudi i mesni meni za one koji nisu ljubitelji ribe. Kada svemu tome dodate čašu vina iz širokog asortimana restorana i povoljne cijene, ugođaj je potpun.

 

Želja vlasnika za ovakvim tipom restorana zasnovana je na pasioniranim aktivnostima big-game i podvodnog ribolova kojim se aktivno bave. Stoga će u restoranu uvijek u ponudi biti svježe i kapitalne ribe.

To nam potvrđuje i Boban Radošević, najbolji ribar Crne Gore u lovu podvodnom puškom i na dah. On se bavi ribarenjem preko 30 godina i to duž cijele crnogorske obale i učestvuje na raznim takmičenjima. Kao vrsni znalac podvodnog svijeta donosi najbolju ribu iz ulova i ona se sprema u najboljem ribljem restoranu u Podgorici, restoranu Lupo di Mare.

 

Česti gosti restorana Lupo di Mare su ambasadori i poslovni ljudi koji dovode svoje goste i prijatelje kako bi zajedno uživali u gastronomskim ribljim specijalitetima. Ovo je najomiljeniji izbor restorana za poslovne ljude koji svojim saradnicama i partnerima iz zemlje i inostranstva mogu pokazati da Podgorica ima restoran koji svojom uslugom i kvalitetom zadovoljava svjetske standarde.

Contact

Contact
 • Address
  Trg republike 22, Podgorica
 • Phone
 • Category
  Restorani
 • Location
  Podgorica

Aditional Information

Aditional Information
 • Pon
  11-23
 • Uto
  11-23
 • Sri
  11-23
 • Čet
  11-23
 • Pet
  11-23
 • Sub
  12-23
 • Ned
  12-23

Location

LUPO DI MARE, riblji restoran
Get directions

Contact

LUPO DI MARE, riblji restoran