Pascucci

Description

Description

IZA RIJEČI BREND

Pre više od stotinu godina,porodica Pascucci nalazi uporište u poslovanju sa kafom sa kojim i dan danas nastavlja evoluirati i prosirivati svoja poslovanja i to sa velikim uspjehom.Prvobitno zamišljenu kao kompaniju za trgovanjem kafom Pascucci razvija zbirku luksuznih italijanskih kafica sa preko 200 lokacija u preko 20 zemalja širom Evrope,Azije i Bliskog Istoka.Januara 2011,Pascucci započinje plasiranje na državnom nivou.

Prva stanica:San Francisko.Davne 1883 godine Antonio Pascucci,sin dvoje tkaca,odlučuje se predati trgovini postajuci mali poduzetnik.Medju proizvodima kojima je trgovao biva i kolonijalna sirova kafa koja vremenom postaje njegova strast.

1935 godine Mario Pascucci,nastavljajući stopama svoga oca,otvara prvu porodičnu radnju u Monte Cerignone,uz rukovodstvo svoje supruge Domenica.

Tokom posleratnog perioda,Dino Pascucci,Mariov brat,otvara svoj vlastiti kafe bar u Monte Cerignone i postavlja prvi aparat za espreso kafu.Njegovo stručno polje se zasniva na kafi i proizvodima usko vezanim za kafu.

50-tih i 60-tih

Pedesetih godina Alberto Pascucci pravi sledeći korak ka industrijalizaciji procesa pečenja i ugradjuje prvi proizvodni pogon.1963 Alberto instalira indirektno praznjenje kafe radi homogene operacije pečenja kako bismo dobili finalni proizvod a to je espreso kafa.

70-tih

1975 godine napuštajući distribuciju hrane i prepuštajući se carima espreso kafe osmiljava projekat pod Nazism “isključivo vrhunska kafa”.Blaga mešavina proizilazi iz spoja prirodnih Arabica i Robusta kao i Arabica oprane kafe.Upravo tada dolazi do inovacije ukusa espreso kafe zahvaljujući zlatnoj mješavini sačinjene od slatke i aromaticne kafe.

90-tih

Devedesetih godina porodica odlucuje da pokrene i ponovi iskustvo stečeno u sektoru kafe prema tradicionalnom modelu,kroz dizajn i istrazivanje kako bi promovisao kafiće koji u suštini predstavlju sve što znači riječ brend Pascucci.

Ovaj vek

2000-te godine uvode pilot centar CAFFE PASCUCCI SHOP koji sam po sebi predstavlja unikatan brend sa replikantnom prodajnom tačkom.Iste godine pokreću projekat za novu fabriku čija se koncepcija svodi na postizanje najboljeg mogućeg kvaliteta;lokacija je i dalje Monte Cerignone iz razloga što klima održava vlagu kafe stabilnom.Kasnije dolazi do patentiranja Pascucci sistema za pražnjenje (sa kontrolom zvuka).

2016 te otvoren je cafe Pascucci u Baru!

pascucci bar giandulo

Gianduio – još jedan poslastica koja će vas oduševiti!

Ili vas je već oduševila? 

 

Contact

Contact

Aditional Information

Aditional Information
 • Pon
  07:00-24:00
 • Uto
  07:00-24:00
 • Sri
  07:00-24:00
 • Čet
  07:00-24:00
 • Pet
  07:00-24:00
 • Sub
  07:00-24:00
 • Ned
  07:00-24:00

Location

Pascucci
Get directions

Contact

Pascucci