ITALIJANI BESNI NA EVROPU: Masovno skidaju zastave EU, postavljaju ruske i kineske (FOTO/VIDEO)

Kako je Italija najteže pogođena epidemijom koronavirusa, građani počinju da se osjećaju bespomoćno jer ne vide da Evropska unija pruža adekvatnu pomoć.

ITALIJA se zbog epidemije virusa korona suočova sa najvećom krizom od Drugog svetskog rata koja je za sada odnijela više od 6.000 života, a neki Italijani su ogorčeni izostankom jače reakcije od strane Evropske Unije.

Po društvenim mrežama pojavile su se fotografije građana koji sami skidaju zastave EU, na jarbolima pored italijanskih, i na njihovo mesto stavljaju kineske.

Kao što znamo, Kina je već u Italiju poslala veliki broj ljekara i najmanje 30 tona medicinske opreme kao pomoć ljekarima koji se bore sa epidemijom nevjerovatnih razmera.

Takođe, kako se i na krovovima mnogih preduzeća i kompanija nalaze italijanska i EU zastava jedna pored druge, pojedini vlasnici firmi su se odlučili da zastavu Evropske unije jednostavno sklone i tako pošalju poruku.

– Odlučili smo da uklonimo zastavu EU. Sami smo, ali ponosni – rekao je vlasnik jedne firme iz Prata.

Oggi abbiamo deciso di togliere la bandiera della comunità europea . Siamo soli ma orgogliosi

Gepostet von Gruppo Colle S.r.l. am Sonntag, 22. März 2020

Osim Kine, pomoć u vidu ljudstva, ali i opreme poslale su i Rusija i Kuba.

Do sada je u Italiji zaraženo skoro 64.000 ljudi, a preminulo je više od 6.000

Takođe je pažnju privukao snimak jednog Italijana Frederika Kanea, koji je smotao plavu zastavu sa zvezdicama i zamijenio je ruskom trobojkom uz poruku zahvalnosti Putinu.

„Prijatelj u nevolji je pravi prijatelj. Hvala predsjedniku Putinu i Rusiji“, napisao je Kane na svom Fejsbuk profilu i pokazao natpis „Grazie Putin, grazie Russia“

(novosti/srbijadanas)

 

Recent Posts