Ispovest Srbina koji je učestvovao u spasavanju dječaka u Tajlandu

Jedan od ronilaca međunarodnog spasilačkog tima, koji su proteklih dana učestvovali u izvlačenju dječaka zarobljenih u pećini u Tajlandu, Ivan Karadžić, volonter srpskog porijekla rođen u Danskoj, izjavio je za “Blic” da je prilikom spasavanja dječaka zaplakao.

– Čitava ova priča me jako pogađa, pa se zato desi i da zaplačem – izjavio je Karadžić za “Blic”. U ranijoj izjavi za “BBC” rekao je da se divi dječacima zarobljenim u pećini na sjeveru Tajlanda na tome koliko su snažni.

– Ne mogu da shvatim koliko su ta djeca staložena – rekao je Karadžić, te otkrio da su dječaci bili primorani da rone, što nikada prije nisu radili, kao i da nije uobičajeno da djeca u tom uzrastu rone u pećini.

– Kada mislim o tome da su dvije nedjelje proveli u pećini, nisu vidjeli svoje majke. Izuzetno snažna djeca. Skoro nezamislivo – istakao je on.

Opisujući trenutak kada je vidio da mu se prvi dječak i ronilac približavaju, Karadžić je rekao da je u prvom trenutku bio veoma uplašen.

– Kada sam, međutim, vidjeo da je živ, da diše i da je izgledao dobro, veoma dobro sam se osjećao – kazao je Karadžić.

Svijet odahnuo: Spašeni svi dječaci i njihov trener iz pećine na Tajlandu

Podsjetimo, tokom današnjeg dana i posljednji dječaci i trener izvučeni su iz pećine, živi i zdravi. Grupa od 12 dječaka i njihov trener nalazili su se u pećini od 23. juna.

(Blic)

Recent Posts