Investirali desetine miliona, platili milione eura poreza i doprinosa i zaposljavaju na stotine radnika

Sinoć je, uz bogat program i vatromet, proslavljeno 10 godina od početka rekonstrukcije-gradnje budvanskog hotela “Avala Resort&Villas”.

Nikola Kasalo, izvršni direktor kompanije „Beppler&Jacobson Montenegro“,u čijem sastavu posluju hoteli “Avala Resort&Villas“ u Budvi  i “Bianca Resort&Spa“ u Kolašinu, kazao je su zaista srećni da su imali priliku da doprinesu prosperitetu Crne Gore i njenih gradjana i to: investiranjem desetina miliona eura u projekte, plaćanjem miliona eura poreza i doprinosa i  zapošljavanjem na stotine radnika.

„ Samo po osnovu Poreza na nepokretost za 10 godina za Avalu plaćeno je preko million eura, dok za Biancu oko 800 hiljada. Za Poreze i doprinose za radnike u 2016. platili smo skoro 1 200 000 eura, plaćeni PDV u 2016. više od pola miliona. Zabilježeni rast prihoda 2016. u odnosu na 2015. je 37%, maksimalan broj zaposlenih u jednom momentu, u firmi tj. dva hotela, je 335. Broj noćenja u prethodnih 12 mesjeci: Avala više od 100.000, Bianca oko 40.000, a planirani rast prihoda za 2017.  je 20%“, rekao je Kasalo.

“Siguran sam”, dodao je Kasalo na kraju obraćajući se brojnim zvanicama, “da ćete se složiti da smo postali jedan prilično impozantan turistički subjekt koji ima čast da na svojevrstan način prezentuje najlepše od onog što Crna Gora može da ponudi i ujedno donosi korist svim gradjanima Crne Gore”.

U ime Nacionalne turističke organizacije Crne Gore goste je pozdravio Danilo Djuranović, dok je je prenesen i pozdrav gradonačelnika Budve, Srdje Popovića koji je u zadnjem momentu bio objektivno spriječen da dodje zbog iznenadne privatne obaveze. Goste su zabavljali atraktivnim plesnim nastupima članovi grupe »Perorla« kao i crnogorska pjevačica Anita Popović.

Ovom prilikom je i uručen ček na hiljadu eura “Puževoj kućici”, budvanskoj organizaciju za brigu o djeci sa posebnim potrebama.

Recent Posts