INTERVENISALA POLICIJA: Roditelji se potukli u osnovnoj školi

Nema mira u OŠ “Dragojlo Dudić” u Malom Mokrom Lugu. Samo nekoliko nedjelja nakon što je učenica prijavila da su je njeni drugovi dvije godine zlostavljali i pokušavali da prisile na oralni seks, došlo je do tuče i to među članovima Savjeta roditelja!

Otac jednog đaka, član Savjeta roditelja, fizički je napao predsjednika ovog tijela neposredno prije početka sednice u školi, nakon čega je ovaj, usljed zadobijenih tjelesnih povreda prevezen na VMA, saznaje list

Do nemilog događaja došlo je prošle nedjelje.

– Istina je da se u srijedu dogodio incident neposredno prije sednice Saveta roditelja koja je trebalo da se održi u 16 sati. Jedan od članova Savjeta nasrnuo je na predsjednika, vrijeđajući ga i prijeteći mu. Odmah je pozvana policija i Hitna pomoć, te je povrijeđeni hospitalizovan na VMA. Detalji ljekarskih nalaza nam nisu poznati, tako da ne možemo u ovom trenutku da govorimo o stepenu povreda koje su mu nanijete – kaže direktor škole Đuro Kosić.

On ističe da fizički obračun nije ni u kakvoj vezi sa šokantnim slučajem koji je prije par nedjelja takođe zabilježen u ovoj osmoljetki.

– Incident nema veze s tim. Štaviše, iako lično nisam bio tu u datom trenutku, izjave svjedoka govore da je do napada došlo bez razloga. Škola je i ranije imala poteškoća sa roditeljima đaka koji smatraju da problemi u ustanovi treba da se rješavaju njihovom samoinicijativom, bez saglasnosti sa ostalima, te vjerujemo da je to u pitanju i u ovom slučaju – objašnjava direktor.

Kosić dodaje da je usled toga sednica bila obustavljena i da se dalja procedura odvija u skladu sa propisanim zakonskim obavezama.

– Kao škola preduzimamo sve mjere koje su skladu sa zakonom. O događaju je obavešteno Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i druge nadležne službe – kaže naš sagovornik.

Put Budva – Cetinje i dalje u prekidu, pogledajte snimak iz vazduha (VIDEO)

On podsjeća da se u ovom, kao i u prethodno pomenutom slučaju još uvek ispituje odgovornost.

– Ne želimo nikoga da optužimo kao nasilnika, niti proglasimo za žrtvu. Policijski i inspekcijski izveštaji za oba incidenta još uvijek nisu stigli, te odgovornost strana još nije ustanovljena – zaključuje direktor.

(Kurir/Blic)

Recent Posts