HRVATI TVRDE: Maradona je naš! Njegov pradjeda je sa Korčule kao i Marko Polo, a majka i ćerka Dalma su dobile ime po Dalmaciji!

Dijego Armando Maradona ni pod zemljom ne može na miru da počiva od svakodnevnih neobičnih priča koje se objavljuju o njegovom životu.

Najnovija, svakako i najčudnija dolazi iz Hrvatske. Hrvati tvrde – Maradona je naš!

Kako prenosi stranica “Hrvatska kultura” koja održava kontakt sa hrvatskim iseljenicima u Južnoj Americi, raspisala se o velikom Dijegu.

“Zbogom potomku Hrvata… Njegov pradjeda po majci bio je Matej Kariolić, a rođen je na Korčuli. To je ostrvo na kojem je rođen i Marko Polo. Matej Kariolić preselio se u Argentinu, gdje je dobio ime Matej Kariolići (Matthew Cariolichi), njegova ćerka Salvador Cariolichi udala se za Ramona Francu, a u tom braku je rođena Diegova majka Dalma (takođe ime jedne od Maradoninih kćeri). Počivaj u miru, idole, legendo!” napisali su administratori stranice “Hrvatska kultura”.

U dodatnom objašnjenju se govori da je po nekim navodima čak i Maradonina baba Salvador rođena na Korčuli, a da se majka i ćerka zovu Dalma po skraćenici od Dalmacija.

Ostaje nejasno zašto Maradona tokom života nikada nije pominjao ovu priču i svoje pretke, ako je ona iole stvarna.

Kurir sport

Recent Posts