problemi u braku sa Novakom

FRUSTRIRANA SAM, DOŠLO JE DO MIMOILAŽENJA! Jelena Đoković šokirala javnost, postoje problemi u braku sa Novakom! (FOTO)

Novak Đoković, prvi teniser svijeta, sprema se za duel sa Mateom Beretinijem u četvrtfinalu Rolan Garosa. Borba za drugi trofej na francuskoj šljaci trenutno je glavna tema.

Zašto dolazi do razmimoilaženja?

Međutim, supruga prvog reketa svijeta Jelena Đoković govorila je o malo poznatim detaljima iz zajedničkog života. Teško da je sve idealno, ali svaka prepreka ih čini jačim u braku, ističe ona.

– Mi smo strastveni, zbog čega dolazi do razmimoilaženja. Trenutno sam posvjećena majčinstvu i usporena, dok on ne želi da bude aktivan. Želi da putuje, da radi svašta, a ja ga onda upozorim da imamo dvoje djece i da moramo da im se prilgodimo – prenosi Blic reči Jelene Đoković koja je istakla da je zanima samo ispunjen život.

– Ne želim da radim stvari zato što mislim da moram da ih radim i da nemam izbora. Sada znam da imam izbor. Radim na svom tijelu jer želim da imam energije da bih živela sa smijehom i smislom – rekla je supruga najboljeg tenisera svijeta, koja je istakla da Novak mnogo bolje vodi računa o sebi.  Od Novaka sam naučila da je sjajan u vođenju računa o sebi. Nekada sam mislila da je to sebično, a sada shvatam da nije, da to svi treba da radimo. Još učim kako da vodim računa o sebi. Tek kada se pobrinemo za sebe, imamo šta da ponudimo drugima – rekla je Jelena.

Nadmetala se sa Novakom

Tokom jednog perioda u braku, Jelena je pokušavala da se nadmeće sa suprugom oko raznih stvari.

– Biće hrabro od mene što ovo kažem pred milionima, ali pokušavala sam da se takmičim s Noletom. Mislila sam da ne dobijam dovoljno priznanja koje zaslužujem, a da se moj rad ne vidi jer se sve odvija u pozadini. Sve što sam radila bilo je nevidljivo. Žene nemaju prostora da progovore, da se pokažu i postoji stereotip o ženama sportista, kako treba da izgledaju i da se ponašaju. Nekada me je bolelo što sam prepoznata samo kao njegova žena, sad to nosim s ponosom.

– Svu snagu sam uložila u odganjanje njih dvoje. Posvjećena sam mališanima i dajem im se u potpunosti. I Nole mi je kao dijete, traži mnogo pažnje. Imam pune ruke posla, mislim da mi više ne treba. Razumijem Novaka, propustio je mnogo u odrastanju djece i pretpostavljam da će hteti još jedno kad završi karijeru. Neću reći “ne”, ako nam to život donese, ali reći ću da bi moj izbor bio “ne”. Sa druge strane ne bi imali ni blizu ovakav dobar život da Novak nije ono što jeste, to ne nešto što čini se Jelena zaboravlja.

Frustrirana na Novaka i njegove potrebe

Priznaje Jelena da je dugo bila usmjerena na Novaka i njegove potrebe, pa je bila frustrirana jer njene potrebe nisu dolazile na red.

– Bila sam anksiozna, to me uništilo, moju sliku o sebi. Mislila sam da sam superžena, da mogu odgovoriti na sve potrebe svog muža i djece, a onda sam morala da se suočim sa strahovima. I sreća je što se to dogodilo jer sam se probudila i shvatila da moram da se posvjetim sebi – dodala je za “Story” kojoj je, kako ističe, majčinstvo potpuno promjenilo život, kao i nju samu.

– Bila sam fokusirama na Noleta i njegove potrebe. Onda usledi period frustracije, kada shvatite da vaše potrebe nisu ispunjene. Nisam mogla da usmerim frustracija na njega, jer nije on kriv za to, kriva sam ja i to je bio moj izbor, da mu se posvjetim. Onda je došao Stefan koji me je potpuno prodrmao i zahvaljujući njemu shvatila sam da moram da povedem računa o sebi, jer da bih bila dobra mama, moram da budem dobro.

(alo)

Recent Posts