Evo šta Dejo danas kaže o čuvenom intervju u Zagrebu!

Predsjednik FSCG i jedan od najboljih fudbalera u regionu svih vremena Dejan Savićević proslavio se virtuoznim potezima na terenu ali i nekonvencionalnim gafovima van njega.

 Vjerovatno najpoznatiji intervju koji je Genije dao pred TV kamerama bio je onaj u kojem je u sred razgovora za  jednu beogradsku televiziju imao verbalni duel sa hrvatskim navijačem uoči antologijskog meča “plavih” i “vatrenih” u Zagrebu.

Deju je tada, kao reprezentativcu Jugoslavije, ispred hotela u Zagrebu tokom intervjua neko doviknuo “Ti si gov*o”.

Savićević je na provokaciju uzvratio sočnim psovkama nakon kojih se, uz opasku “prema tome”, vratio razgovoru sa novinarom SOS kanala kao da se ništa nije desilo, nastavljajući misao tamo gdje je i zastao!

Dvije decenije nakon ove čuvenog intervjua koji je postao veliki hit na YouTube kanalu, Dejo se u razgovoru za Sport klub prisjetio ovog uslovno rečeno incidenta.

“To se dešava pred utakmicu 1999. godine, igrali smo s Hrvatima. Ja dajem izjavu, sam ostao tamo da pričam, i vidim i čujem da neko stalno nešto dobacuje i stalno neke uvrede. U jednom momentu, kada mi je puna glava bila njegovih psovki i prozivki, a ja bio pred kraj izjave, okrenem se, vidim čovjeka ne više od metar sedamdeset, šezdeset. Sad se sjećam, imao je dres šahovnicu, crnu jaknu i neku trenerku donji dio. Nema dva zuba u glavu. I ja se okrenem i kažem onu psovku”, prisjetio se  Savićević.

Dejo kaže da nije ponosan na psovke kojima je uzvratio provokatoru.

“I ja onda riječ po riječ, izručim to što sam imao. Nisam ponosan na to, naravno. Ne bih volio da me pamte po tome. Okrenem se, znajući da ovaj snimak može da se iskida u slovo, u pola riječi, okrenem se i kažem “prema tome, nadam se da će se utakmica završiti fer i korektno”. Da završim izjavu, da idem u sobu, da što prije završim”, ispičao je Savićević.

Zašto žene biraju starije muškarce

Uprkos naporima da ne izbije skandal, snimak je ugledao svjetlost dana.

“To pođe tako, i ja kada sam završio kažem ‘Slušaj, oćeš ovo da otkineš?’ Kaže mi, ‘Naravno, Dejo”. Par meseci poslije, ja u Beču, zove me režiser ‘E završen je film, da ti pošaljem VHS kasetu’. Ja mu dam adresu, meni dođe ta kaseta, ja u dnevni boravak stavim. On me zove, ‘Jesi vidio?’, ja kažem ne, zovi me za jedno sedam dana, jedno popodne kada budem imao vremena hoću na miru da odgledam. Ja poslije dva-tri dana, kada sam vidio ono, želudac mi se okrenuo. E, onda možete da zamislite šta sam njemu rekao”, završio je Dejo uz osmjeh.

(Sport klub)

Recent Posts