EVO KAKO DA PREPOZNATE DOMAĆI PARADAJZ! Kuvar otkrio KAKO PRODAVCI podvaljuju POVRĆE I VOĆE PUNO PESTICIDA!

Otkrivamo kako da razlikujete domaći i paradajz “pun” hemije. Provjerite obavezno!

Kada kupujete povrće i voće na pijaci, većina prodavaca će vas ubeđivati da su njihovi proizvodi 100 odsto organski, da su gajeni bez dodavanja hemikalija, pesticida i raznih štetnih sredstava…

A da li je zaista tako? Kako da znate da ne pokušavaju da vas prevare?

Ranije se smatralo da je jedan od kriterijuma za odabir „organskog“ povrća i voća oblik ploda. Na primer, ako su svi paradajzi jednake veličine i boje, najverovatnije su „prskani“.

Šef kuhinje restorana „Ziya Sofrasi“ kaže da je nešto drugo presudno. Jedan vrlo jednostavan trik otrkiće da li pokušavaju da vas prevare.

„Lagano rukom pritisnite paradajz. Ako i pored pritiska ostaje čvrst, i ako su svi u gajbici takvi – 100 procentno su korištene hemikalije u uzgoju. Pravi ‘domaći’ paradajz će malo omekšati kada ga pritisnete“, otkrio je kuvar.

(informer)

Recent Posts