Tivat

DŽONI DEP DOLAZI U TIVAT?

Predsjednik Opštine Tivat, Siniša Kusovac sa saradnicima održao je danas sastanak sa Aleksandrom Tadićem, direktorom producentske kuće “Work in progress” (WIP) o mogućnostima snimanja novog filma holivudske zvijezde Džonija Depa na nekoliko lokacija u Tivtu tokom sljedeće godine, saopšteno je iz Opštine Tivat.

“Dep će igrati glavnu ulogu u filmskom ostvarenju na engleskom jeziku “Minamata”. Glavna proizvodnja počeće u Japanu, potom od januara u Srbiji. Krajem februara, početkom marta filmska ekipa, uključujući i Depa, će dvije nedjelje snimati u Tivtu”, navodi se u saopštenju Opštine Tivat.

Kusovac je ocijenio je da su interesovanja producentskih kuća koje stoje iza velikih filmskih ostvarenja značajne prilike za globalnu promociju Tivta.

“Mi smo zainteresovani da se snimanje filma realizuje u Tivtu, i do sada je praksa bila da pomognemo u administrativnim i procedurama oko rezervacije i dogovaranja lokacija. U tom smislu, obezbijedićemo maksimalnu podršku”, istakao je Kusovac.

Tadić je rekao da su u potrazi  za lokacijama za snimanje američkog filma “Minamata” u kojem glavnu ulogu tumači Dep.

“Zainteresovani smo da dio snimanja realizujemo na Ostrvu cvijeća i na lokaciji parka Župa. Spremni smo da razgovaramo sa svim zainteresovanim stranama, kako bismo sve u potpunosti uvažili. Takođe želimo da Opština Tivat bude informisana o tome i da nam pomogne da obezbijedimo eventualne dozvola za snimanje. Tivat je fantastičan, i po razvoju koji bilježi a još više je fascinantan njegov ambijent i priroda. Zato i želimo da neke od kadrova koji će predstavljati Japan, snimimo upravo ovdje”, rekao je Tadić.

Iz Opštine Tivat su kazali da je producentska kuća WIP prethodnih godina radila na filmovima “November Man”, “The Last Panthers”, “The Raven”, “Papillion” i mnogim drugim.

“Minamata je film o prvom ratnom fotografu novijeg doba, Judžinu Smitu. Nakon Drugog svjetskog rata Smit počinje da radi za časopis Lajf i otkriva trovanje ljudi iz fabrike Minamata u Japanu. Režiser filma je Endrju Levitas. Minamata se zasniva na zajedničkoj knjizi Ajlin Mioko Smit i Judžina u adaptaciji Dejvida K. Keslera. Slavni dani Drugog svjetskog rata daleko su od Smita kada ga stari prijatelj, urednik magazina Lajf Ralf Grejvs ubjeđuje da se vrati u Japan kako bi otkrili veliku priču – razarajuće uništavanje obalne zajednice trovanjem živom”, zaključuje se u saopštenju Opštine Tivat.

Vijesti

Recent Posts