Džipovima, još malo, pa u more

Kupalište Club hotela Riviera u Njivicama se posljednjih dana bolje čisti. O njemu je brigu preuzelo Morsko dobro, odnosno novska “Čistoća”, s obzirom da je izraelski vlasnik zapao u dugove i hotel je na javnoj prodaji.

Ulaz je slobodan, ne naplaćuju se ležaljke i suncobrani. Ali, i dalje nema vode, struje, toaleta, spasilaca…

Ali, na svakom koraku se vidi odsustvo domaćina i elementarne kulture kupača, kojih nikada nije bilo više. U bahatosti prednjače vozači, koji kolima parkiraju gdje stignu. Spuštaju se kolima do Red bara, praznog prljavog bazena, plaže.

(VIDEO) NAJPOZNATIJA PODGORIČKA DJEVOJČICA: “Ona nema tablet, putovanja, rođendane, ima 12 godina, život i snove”

Jedan vozač često dolazi s džipom. Prvo se spuštao niz nizbrdicu, pored bazena do ivice kupališta, pa onda se “oslobodio” i uz društvo parkirao vozilo na sami plažni plato.

Nema ko da ih opomene, da ih kazni, svi rade što hoće, jer gazda je napustio hotel, a novi nije poznat. Ipak, zapanjuje toliki nedostatak bar trunke osjećaja za javno dobro kod pojedinaca.

Sa plaže Rivijere nestao je ili polomljen veći dio mobilijara, obijene prostorije restorana, ukradene zaštitne plutače sa dijela predviđenog za nudiste, pa barke opet prilaze… Sa kupačima se sunčaju i plivaju kučići…

(Radio Jadran)

Recent Posts