“DVOR NIJE MOGAO DA PODNESE PRELIJEPU MEGAN” , profesor sa Kembridža kaže da je vojvotkinja ZBOG OVOGA oterana iz porodice i ne štedi riječi

Profesorica sa Kembridža Prijamvada Gopal prokomentarisala je razdor na britanskom dvoru ističući da kraljevska porodica nije mogla da podnese prelijepu Megan Markl.

Prijamvada Gopal kritikovala je povezanost krune sa ropstvom pa je napomenula da je britanska monarhija bijela institucija koja je profitirala od Britanskog carstva, piše “Miror“.

Profesorica postkolonijalnih studija na Kembridžu ranije je voditelju na Talk radiju Niku de Bojsu rekla je monarhija “bijela supremacistička organizacija”, prenosi “Dejli star”.

“Monarhija je duboko umešana u projekat carstva, mnogo toga što posjeduje proizašlo je upravo iz imperijalnog projekta”, rekla je profesorica i napomenula da dvor to nikada nije komentarisao.

“Monarhija nije mogla da izađe na kraj ni sa ljepoticom svijetle puti. Bila je supruga princa i mediji su je proterali iz zemlje”, rekla je.

Podsjećanja radi, Megan je prije mjesec dana u razgovoru sa Oprom Vinfri rekla da je na dvoru bilo zabrinutosti zbog kože njenog sina, ali ni ona ni Hari nisu želeli da kažu koga su to mučile ovakve sumnje. Nakon emitovanja emisije američka voditeljka je rekla da joj je princ napomenuo iza kamera da se ne radi ni o princu Filipu ni o kraljici Elizabeti II.

Profesorica je podsjetila da je suprug britanske kraljice tokom godina često upućivao rasističke komentare.

Britanski “Miror” danas piše da princ Hari zahteva od dvora da se izvini njegovoj supruzi zbog svih neprijatnosti koje joj je priredio.

(zena.blic)

 

Recent Posts