mir

“Dostojanstvo, mir i tolerancija koji su ZADIVILI SVIJET” (VIDEO)

Paroh podgorički, sveštenik Predrag Šćepanović građanima okupljenim ispred hrama reako je da je dostojanstvo, mir i tolerancija na litijama zadivilo čitav svijet.

On se zahvalio pojedinim medijima na korektnom izvještavanju i pripadnicima Centra bezbjednosti Podgorica i mještanima brojnih gradskih naselja i svima koji su bili u litiji.

-Sve ovo što se dešava… Odzvanja ova nepravda, ali je vaše dostojanstvo, mir i tolerancija koju pokazujete ovih dana zadivilo  Evropu i čitavi svijet, kazao je Šćepanović.

– Spartanke i Atinjanke djecu su učile da je Sunce veće od Peloponeza, a nas su majke Crnogorke učile da je samo Bog iznad svega. Čovjek prije svega, a Bog i sveta crkva iznad svega. Zato je Crna Gora i Crnogorci, vođeni Svetim Petrom Cetinjskim, u mnogim bitkama sačuvala pravoslavnu vjeru. Zato neka je slava njoj, našoj majci i neka je slava svima onima koji su pali za krst časni i slobodu zlatnu,rekao je Šćepanović.

Rekao je da je zato u Hram dobrodošao i Srbin, i Crnogorac, i Musliman i Hrvat.

DRAMA U CENTRU PODGORICE: Zapalio se autobus na mostu Blaža Jovanovića (FOTO)

U nedjelju će litija prolaziti ulicom Svetog Petra Cetinjskog do Ulice slobode i preko mosta Milenijum.

Iguman manastira Savina, Makarije, rekao je da je na litijama 200 hiljada ljudi.

-Ovo ne može da razumije niko ko nema vjere. A vas ovih dana vjera dovodi. Pitao sam se zašto sam ovdje. Shvatio da sam došao nešto da naučim. Dok majke budu vozile čeda na litijama i očevi na ramenima, nema brige za nas. Bog je sa nama. Možete nam uzeti sve, vjeru ne možete. Ne damo naše svetinje, kazao je.

Recent Posts