DONIRANJE OPREME ZA VJEŽBANJE ŠKOLI „BOŽIDAR VUKOVIĆ PODGORIČANIN“

Tim The Capital Fitness Centera je nakon uspješne kampanje ‘’Lets move for a better world’’ odlučio da donira vrijedne poklone u vidu sportske opreme za vježbanje koje će omogućiti pravilan rast i razvoj djece u Osnovnoj školiBožidar Vuković – Podgoričanin”.

Donacija će biti uručena u srijedu 12.04.2017. god u 10h, u fiskulturnoj sali škole “Božidar Vuković Podgoričanin”. Menadžer Capital Fitness Center-a Aleksandar Šmigović će održati čas fizičkog vaspitanja sa učenicima škole, i ukazati im na potrebu zašto je važna što veća fizička aktivnost, i koliko ona doprinosi pravilinim razvojem.

The Capital Fitness Center, koji se nalazi u centru The Capital Plaza, ukazao je na značaj borbe protiv gojaznosti omladine i fizičke neaktivnosti kroz globalnu društvenu kampanju pod nazivom ‘’Let’s move for a better world’’ koja je trajala od 13. marta do 01. aprila.

Podizanje svijesti o ovom problemu je značajno budući da je statistika u najrazvijenijim zemljama pokazala da pola miliona Evropljana svake godine umire od bolesti koje su nastale kao posljedica fizičke neaktivnosti, a fizička neaktivnost je rangirana među top 10 uzročnika smrtnosti. Današnjoj omladini se predviđa kraći životni vijek u odnosu na životni vijek prethodnih generacija, a fizički neaktivna djeca i djeca sa prekomjernom težinom su sklona obolijevanju od nezaraznih bolesti, kao što su kardiovaskularne bolesti i dijabetes.

Recent Posts