Dječak koji je spašen u Zeti dobio šansu da nauči da pliva

Nedavno je dječak Đorđe Stojović spasio svog druga Miomira Delića od davljenja u rijeci Zeti. Ministarstvo sporta i mladih je zato, u saradnji sa Vaterpolo-plivačkim savezom, Miomiru i njegovim sestrama omogućilo besplatno pohađanje škole plivanja.

Kako je saopšteno iz tog resora, ministar Nikola Janović je u “Školi plivanja i vaterpola”, u sklopu kompleksa Verde, pozdravio  Đorđa i Miomira, kao i njegove sestre, te ušao sa njima u bazen i dao im prvu lekciju plivanja.

Janović je kazao da se u takvim situacijama pokazuje da sport nije samo rekreacija, već nekada znači i život, poručujući da Vlada i Ministarstvo sporta i mladih smatraju da je neophodno da naša omladina svakog dana stiče sportske vještine.

“Zato učite da plivate. Jer nikad se ne zna. Možda baš neko od vas nekada bude onaj koji spašava. Ne postoji razlog da vas ne vidimo kao spasioce na plaži ili u bazenu, kao plivače i vaterpolo igrače”, rekao je ministar.

Janović je dodao da država jeste i da će biti servis građana.

Znaci da vas koristi samo za utjehu

“Posebno kada to naši najmlađi očekuju od nas”, zaključio je.

Roditelji su zahvalili Ministarstvu sporta i mladih, a djeca su naglasila da će iskoristiti priliku da postanu dobri plivači.

(Vijesti)

Recent Posts