DIREKTOR BOLNICE U HANOVERU DOBIO OTKAZ: “Primio na liječenje crnogorskog mafijaša, preko milion eura plaćaju građani Njemačke”

Direktor Medicinske klinike Univerziteta Hanover dobio je otkaz zbog toga što je primio na liječenje, kako se navodi, člana crnogorske mafije, Igora Krstovića, javila TV NDR, tamošnja državna televizija.

Službeno objašnjenje Vlade njemačke savezne države Donja Saksonija, je da je direktor državne klinike “nečuveno podbacio u organizacionom i komunikacionom smislu”.

Prema riječima šefa policije Hanover, troškovi za policijsko obezbjeđenje klinike, Krstovića i njegove familije, za dvije nedelje koje je proveo u hanoveranskoj državnoj bolnici, iznose skoro milion eura.

“Savez poreskih obveznika je optužio hanoveransku policiju da je dala javnosti lažnu informaciju, jer je, prema njihovim stručnim procenama, angažovanje Specijlane antiterorističke jedinice i ostalih civilnih i uniformisanih snaga bezbjednosti, državu koštalo najmanje 1,6 miliona eura”, javlja NDR.

Krstoviću je Ministarstvo unutrašnjih poslova Donje Saksonije 20. februara otkazalo gostoprimstvo, zbog čega je liječenje morao nastaviti van granica Njemačke. Policijskim helikopterom prebačen je do aerodroma, a odatle privatnim sanitetskim mlaznjakom u Istanbul.

Ona može sve: Vrijeme je za njeno veličanstvo – kožnu jaknu

Pokrenuta je i istraga o porijeklu novca kojim je Krstović platio liječenje. Radi se navodno o 100.000 eura. Njemci provjeravaju da li taj novac potiče iz kriminalnih ativonosti.

(Volim Podgoricu)

Recent Posts