DESET stvari koje treba da uradite prije 10 ujutru

Ako usvojite neke od ovih navika, vrlo brzo ćete primijetiti da su vam se i raspoloženje i zdravlje popravili! Nije teško, potrebna je samo dobra volja.

Bez obzira na to da li se budite lako, ili je sve što želite svakog jutra “samo još pet minuta”, kad ove zdrave navike postanu deo vaše rutine, bićete ljepše raspoloženi, lakše ćete podnositi stres, spavaćete bolje i generalno ćete biti zdraviji, fizički i mentalno.

Zdrav stil života podrazumijeva mnogo više od toga da jedete povrće i nekako “uglavite” pokoji kardio trening tokom nedjelje.

Ljudi koji su stvarno zdravi, znate, oni koji djeluju kao da nekako blistaju iznutra, svjesni su da je pridržavanje zdravog načina života od ključne važnosti za opšte stanje, a to znači da oni vode računa o sebi bez izuzetka, i “dobrim” i “lošim” danima.

Pa, evo male pomoći, ako želite da uradite nešto dobro za sebe. Pokušajte da svakog dana do 10 ujutru uradite ovih 10 stvari. I uživajte u životu koji postaje bolji iz dana u dan.

Popijte čašu vode čim se probudite

Tako će organizam biti lijepo hidriran nakon spavanja, a organi za varenje će početi da rade kako treba. Ako želite da pojačate efekat, dodajte kašičicu jabukovog sirćeta ili malo limuna.

Nemojte odmah da uzmete telefon u ruke

Ako želite da smanjite stres, nemojte da prva stvar koju ćete uraditi ujutru bude provjeravanje mejlova ili društvenih mreža. Psiholozi savjetuju da date sebi bar jedan sat nakon buđenja, prije nego što počnete da gledate u ekran.

Pogledajte kako će izgledati vrtić u Ulcinju

Zahvalnost

Pokušajte da se svakog jutra prisetite na čemu ste u životu zahvalni. Porodica, prijatelji, partner, zdravlje, posao koji volite… Sigurno možete još nešto da dodate na spisak. To je dobar način da započnete dan.

Pokrenite se malo

Ne morate ozbiljno da vježbate, ako niste “jutarnji tip”. Ali, neka vježbice istezanja postanu dio vaše jutarnje rutine. To je sasvim dovoljno da vas razbudi i podigne vam nivo energije na početku dana.

Odaberite jednu obavezu koja je tog dana najvažnija

Ako ujutru sebi napravite plan, tako da znate šta vam je tog dana najvažnije, biće vam lakše da završite sve obaveze, naročito ako to “najvažnije” odradite prvo.

Doručkujte nešto zdravo

Zdrav doručak će vam pokrenuti metabolizam i dati vam dovoljno energije za ostatak dana.

Očistite jezik

Kad perete zube, nemojte da zaboravite da očistite i jezik, tako će vam dah biti svježiji.

Pustite sebi neku muziku

Omiljena muzika će vam popraviti raspoloženje, i krenućete na posao bolje raspoloženi.

Istuširajte se

Mlaka voda će vas razbuditi i osvježiti, “pokrenuti” vam cirkulaciju, što podstiče oslobađanje od nagomilanih toksina.

Nasmiješite se sami sebi, pred ogledalom

Ova mentalna vježba pomaže u zauzimanju pozitivnog stava i jača samopouzdanje.

Osmjehnite se sebi, i zakoračite u novi dan!

(Mondo)

Recent Posts