Danska najavilu postepenu i opreznu normalizaciju života od 15. aprila

Danska granica ostaće zatvorena do daljeg, kao i fakulteti i srednje škole, restorani, kafići, frizerski saloni, tržni centri, bioskopi, biblioteke, muzeji, sportski tereni i hale

Danska premijerka Mete Frederiksen najavila je postepenu i opreznu normalizaciju života u Danskoj, ali samo pod uslovom da građani nastave da se odgovorno ponašaju u odnosu na opasnost zaraze koronavirusom.

Frederiksen je rekla da je plan da 15. aprila budu otvoreni vrtići i osnovne škole do petog razreda, što je preduslov da se zaposleni roditelji postepeno vraćaju na radna mjesta, prije svega u privatnom sektoru.

Međutim, premijerka je preporučila da se radi od kuće što je duže moguće na onim radnim mjestima gdje je to moguće.

Danska granica ostaće zatvorena do daljeg, kao i fakulteti i srednje škole, restorani, kafići, frizerski saloni, tržni centri, bioskopi, biblioteke, muzeji, sportski tereni i hale.

Vakcina iz vremena SFRJ mogla bi da nam pomogne: Pulmolog dr Tatjana Radosavljević o borbi protv virusa korona

Redžep Tajip Erdogan pisao predsjedniku stiže POMOĆ IZ TURSKE!

Ostaju na snazi i zabrane okupljanja više od 10 osoba na javnom mjestu i svih velikih muzičkih festivala i sportskih manifestacija planiranih za ljeto, zaključno sa 1. avgustom.

Premijerka je navela da planirana normalizacija zavisi isključivo od odgovornog ponašanja svakog pojedinca i od nastavka aktuelnog pozitivnog kretanja broja zaraženih i prije svega hospitalizovanih.

Od 47.340 testiranih, u Danskoj je zaraza koronavirusom potvrđena kod 4.681 osobe, od kojih je umrlo 187. U Danskoj se objavljuje da su te osobe umrle “sa koronavirusom”, a ne “od koronavirusa”.

U bolnicama su 503 pacijenta, od kojih 139 na intenzivnoj njezi, a 108 na respiratoru. Od bolesti KOVID-19 oporavilo se 1.387 osoba.

Zaraza korona virusom potvrđena je u svijetu kod više od 1.330.000 ljudi, od kojih je umrlo više od 74.000.

(Beta)

Recent Posts