Danas je Kurban Bajram, veliki muslimanski praznik

Povodom Kurban Bajrama vjernicima su čestitke uputili:

Čestitka predsjednika Opštine Bar povodom Kurban bajrama

Građankama i građanima Bara islamske vjeroispovijesti, glavnom barskom imamu Mujdinu ef. Milaimiju i predstavnicima Islamske zajednice, u ime Opštine Bar i svoje lično ime, srdačno čestitam veliki islamski praznik Kurban bajram.
Ovaj praznik nosi univerzalne poruke zajedništva, mira i ljubavi ali i simboliku spremnosti na ličnu žrtvu i odricanje radi većeg i zajedničkog dobra, pa neka ovo bude prilika da, svi zajedno, promislimo o takvim vrijednostima i da stalno nastojimo da se njima rukovodimo. Uvjeren sam da je to siguran put ka boljem, sigurnijem i srežnijem društvu.
Želim vam da praznične dane provedete u sreći, blagostanju i istinskom miru sa sobom i sa dragim ljudima, svjesni da vašu radost svečanih dana dijelimo svi zajedno, bez obzira na sve različitosti te da je to nešto na što je Bar ponosan i što ćemo čvrsto čuvati i njegovati kao najljepše bogatstvo.
Bajram šerif mubarek olsun.

Dušan Raičević,Predsjednik Opštine Bar

Glavnom barskom imamu Muidinu ef. Milaimiju i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u ime Skupštine opštine Bar i u svoje ime, upućujem najsrdačnije čestitke povodom Kurban-bajrama.
Bajram nas podsjeća na neprolazne vrijednosti uzajamnog uvažavanja i poštovanja, ali i jedinstva i zajedništva. Neka nam ovaj praznik nade i vjere u bolju budućnost donese snagu i razumijevanje da samo složno i zajedno možemo pronaći mudrost i rješenje za sve izazove koje nam donosi vrijeme u kojem živimo, radi sigurne budućnosti naše države i društva.

KURBAN BAJRAMSKA PORUKA GLAVNOG IMAMA MIZ BAR MUIDINA EF. MILAIMIIJA

Bar je grad svih njegovih građana, u kojem vjekovima živimo zajedno i neka nas ovaj praznik podstakne na suživot, toleranciju i uzajamnu podršku. Želim Vam da Kurban-bajram provedete u miru, dobrom zdravlju, blagostanju, uz ličnu i porodičnu sreću, zajedno sa svim ljudima dobre volje.
Barjam šerif mubarek olsun.
Predsjedica SO Bar mr Milena Božović

U moje lično ime, i u ime kolektiva Doo Vodovod i kanalizacija Bar , svim zaposlenim, potrošačima, poslovnim partnerima, građankama i građanima Bara islamske vjeroispovijesti čestitamo nastupajući Kurban-bajram.

DOO Vodovod i kanalizacija Bar ,Izvršni direktor Mladen Đuričić

Redakcija MontenegroClick upučuje čestitku muslimanima Crne Gore, regiona i svijeta sa riječima: “Bajram Šerif Mubarek Olsun, srećan bajram, gezuar bajramin”!

 

Recent Posts