DAN ŠIRUNA 2015: 50-ta jubilarna fešta od ribe, vina i muzike

U subotu, 3. oktobra, ispred zidina Starog grada u Budvi, Turistička organizacija opštine Budva, Opština Budva i KSR „Širun“ organizovale su 50. jubilarni „Dan Širuna“.

DSC_0621

Uz mediteranski zvuk, bogat muzičko-zabavni, dječiji i sportski program, velike količine ribe, vina i piva, ispred zidina Starog grada održana je najstarija tradicionalna ribarska fešta na primorju.

 

Više hiljada posjetilaca uživalo je u svakom segmentu cjelodnevnog programa.

 

Program je počeo u 16.30 časova defileom Gradske muzike Budve sa budvanskim mažoretkma i Feštađunima,  koji su prošetali glavnim šetalištem od stare autobuske stanice do centralne bine ispred zidina Staroga grada gdje je potom održan i polučasovni koncert.

 

U 17h su gospodin Tiho Fabris, predsednik KSR „Širun“ i gospodin Srđa Popović, predsednik Opštine Budva zvanično otvorili feštu, pozdravili sve prisutne i održali govore. Od 17.10h uslijedio je raznovrstan dječiji program koji se odvijao na glavnoj bini, muzički program i zabavni dio programa kada su raspoloženi posjetioci imali prilike da učestvuju u sportskim igrama poput vuče konopa, trke u vrećama, skidanje pršute sa jarbola itd.

 

Članovi KSR „ Širun“ posluživali su brojne posjetioce, koji su sa zadovojstvom degustirali specijalitet po kome je i cijela fešta dobila ime. Ovom prilikom je za degustaciju pripremljeno ukupno 1.500 kilograma ribe, 1.000 litara vina i 600 litara piva.

 

Na glavnoj bini su u okviru muzičkog dijela programa nastupile klape „Harmonija“ i „Jedinstvo“, zatim budvanski „Feštađuni“, Monika Knezović, KUC „Stefan Mitrov Ljubiša“ i umjetnička grupa „Teatar 303“.

 

Za kraj programa brojnu publiku je zabavljala popularna klapa „Trio gušt“.

 

U skladu sa jubilejem, Turistička organizacija opštine Budva pripremila je i spektakularan vatromet.

Recent Posts