D moll predstavlja Crnu Goru na Eurosongu

Na večeri Montevizije, koja je održana večeras u studiju Radio-televizije Crne Gore izabran je predstavnik Crne Gore na Eurosongu.

Publika je izabrala, Crnu Goru na 64. Eurosongu predstavljaće grupa D mol sa numerom “Heaven”.

Pet izvođača takmičilo se za titulu našeg predstavnika na Eurosongu.

Čast da otvore ovogodišnju Monteviziju imala je upravo grupa D mol. Druga je nastupila Andrea Demirović, treća Monika Knezović, četvrta Ivana Popović Martinović, dok se publici posljednja predstavila Nina Petković.

Nakon prvog presjeka glasova u drugi krug su prošli D mol i Ivana Popović Martinović. Publika je svojim glasovima odlučila da D mol ide u Tel Aviv.

Ovogodišnji sistem, u odnosu na prošlu godinu kada se samo glasalo putem sms-a, bitno je izmijenjen. Prvi krug glasanja se sastojao iz četiri segmenta. Bodove je davao stručni žiri sastavljen od crnogorskih muzičara, potom internacionalni žiri sastavljen od predstavnika koji su ranije učestvovali na Eurosongu, a takmičare su ocijenile i lokalne javne radio stanice, kao i glasovi gledalaca.

U prvom krugu glasanja bilo je moguće poslati dvadeset sms poruka sa jednog telefona.

Poslije sabiranja tih glasova, izdvojila su se dva učesnika Montevizije koji su se potom nadmetati samo pristiglim sms porukama publike.

Nova lica crnogorske muzičke scene-D moll

Nova lica na festivalu Montevizija članovi su grupe D moll. Na domaćem izboru za predstavnika Crne Gore na Evroviziji nastupili su Tamara Vujačić (16), Mirela Ljumić (17), Željko Vukčević (18) iz Podgorice, Ivana Obradović (18), Emel Franca (18) iz Bijelog Polja i Rizo Feratović (21) iz Gusinja.

Viktorija Bekam je kreirala za Reebok i sportska odjeća nikad nije bila tako kul

Mlade nade crnogorske pop scene okupio je Danijel Alibabić koji im je mentor u školi pjevanja D moll.

„Sigurni smo da će se muzičkim znalcima svidjeti pjesma. Publika je željna nove snage, nove energije i potajno vjerujemo u ljubav na prvi pogled”, rekli su ranije u D mollu.

Njihov mentor Danijel svojevremeno je predstavljao Srbiju i Crnu Goru sa pjesmom “Zauvijek moja” na Evroviziji u Kijevu i tada je bio dio sastava No name. Iz D molla poručuju da im poređenje sa nekada najpolularnijim crnogorskim bendom ni najmanje ne smeta.

“Prija nam poređenje sa bendom No Name, iako naš mentor Danijel kaže da smo u boljoj vokalnoj formi od njih iz tog perioda”.

“Tim stručnjaka radi sa nama i zaista nam to veoma znači, jer smo mladi i prosto nam treba pomoć. Ozbiljno i studiozno se bavimo pjesmom za koju mislimo da je kvalitetna, kao i scenskim nastupom, javnim pojavljivanjem i odnosom sa medijima“, ističu talentovani mladi pjevači.

Selekciona komisija čiji su članovi bili Aleksandra Vojvodić Jovović, magistar muzike i operska solistkinja i Branka Banović, urednica u redakciji muzičkog programa u Televiziji Crne Gore, kompozitori i autori Mihailo Radonjić, Slobodan Bučevac i predsjednik Komisije Vladimir Maraš, izabrali su ovih pet kompozicija, nakon što je preslušala i bodovala sve kompozicije koje su zadovoljile propozicije konkursa.

Podsjetimo, prošlogodišnji evrovizijski predstavnik naše zemlje bio je kantautor Vanja Radovanović koji je u Lisabonu izveo “Inje”, ali nije prošao u finale najpoznatijeg muzičkog festivala u Evropi.

Evrovizija 2019, čiji je domaćin Tel Aviv, biće održana pod sloganom “Dare to dream” tj. “Usudi se da sanjaš”.

Slogan predstavlja vrijednosti Evrovizije, a to su inkluzivnost, različitost i jedinstvo.

Recent Posts