Čudne navike

Čudne navike koje imaju sve žene tokom ljeta: Ali nikad neće priznati!

Sve žene tokom ljeta rade neke čudne stvari, ali nipošto neće da priznaju.

Testiranje znoja

 

Tokom ljeta se više znojimo zbog visokih temperatura. Zbog ovog neprijatnog osjećaja žene često koriste jednu metodu testiranja znoja ispod pazuha, tako što podignu ruku kako bi provjerile da li neugodno mirišu. To rade kada nisu sigurne da li su se oznojile. Isti princpir primjenjuju i za grudi kako bi provjerile da li treba odmah da se istuširaju kada stignu s posla.

 

A ako se zaista znoje, onda prebrišu znoj rukom. Radite li tako?

 

Ne peru svakodnevno brushalter

 

S obzirom na to da se ljeti više znojimo, logično je da svakodnevno mijenjamo gornji deo odjeće. Ali, mnoge žene ipak to ne rade. One koriste isti brushalter više dana, pa čak i cijele nedjelje.

 Stopala puna flastera

 

Žuljevi na nogama uobičajeni su tokom ljeta.

 

Međutim, žene to nesprečava da i dalje nose sandale, japanke, papuče, i to čak i kada im stopala izgledaju kao da us godinama živjele u šumi. U takvim slučajevima je flaster obavezan.

Izuvanje cipela

 

Svaka od nas zna kako je opuštajući osjećaj kada za radnim stolom izujemo cipele, makar na par minuta. Međutim, mnoge žene zaboravljaju da će se tada osjetiti sav znoj jer cipele i znoj su loša kombinacija. Našim kolegama na poslu tada neće biti prijatno, a bogami ni nama.

JEDINI nakit koji vam je potreban ovog leta je ANKLET

foto: Shutterstock

Korišćenje pudera tokom vrućine

 

Čak i najbolji mejkap nakon šest sati na 30 Celzjusa izgleda kao da ga nije ni bilo.  A mi stavimo još jedan sloj preko toga.

 

Iako znamo da nije baš higijenski brisati znoj s lica s pomoću sunđera za šminku, mnoge to radimo.

 

Gole noge na presvlakama

 

Tokom ljeta nosimo kraće suknjice i haljine, pa sjednemo na sjedište sa presvlakom u autubusu, stolicu u kafiću ili kod frizera, tada se učestalo znojimo.

 

Još je gore kad ustanemo, a iza nas ostane more znoja. Odvratno, zar ne?

 

Slojeviti lak za nokte

 

Još juče je padala kiša, a danas je odjednom ljeto. Naravno da smo izvukle sandale iz ugla u cipelarnik.

 

Pogled na lakirane nokte na nogama otkriva nam da je bolje da ih ne nosimo. Ali, nema veze. Mi ćemo namazati na brzinu peti sloj laka preko ostataka. Neće niko primjetiti…

(kurir.still)

Recent Posts