najljepših

Crna Gora među 40 najljepših država na svijetu

CONDÉ NAST TRAVELLER, svjetski priznat magazin za putovanja, na svom je popisu 40 najljepših zemalja na svijetu uvrstio Crnu Goru, Hrvatsku i Sloveniju.

Tako se Crna Gora našla na listi uz neke od najpopularnijih svjetskih destinacija poput Novog Zelanda, Kostarike, Australije, Kenije, Tajlanda, Japana i mnogih drugih.

Njih je Crna Gora oduševila, pa su se složili s riječima pjesnika Georgea Gordona Byrona.

SVADBA U NIKŠIĆU SE PRETVORILA U PAKAO ZBOG SRPSKE PJESME: Tašta je triput naručila, svekar poludeo, pa pravio haos dok su mladu odvodili

“Byron je jednom nazvao crnogorsku obalu Jadrana “najljepšim susretom kopna i mora“ – i slažemo se sa njim. Država ima otprilike veličinu Stokholma, ali svoju malu veličinu nadoknađuje ogromnim količinama pijeska, zelenih površina…. Kotorski zaliv je sličan fjordovima u Norveškoj”, ističe se u članku.

Takođe, istakli su posebnost Nacionalnog parka Biogradska gora, te su zainteresovanim zaljubljenicima u putovanja savjetovali da požure u Crnu Goru.

U svom članku, Hrvatsku su opisali kao zemlju “prelijepih pećina, valovitih polja i bijelih pješčanih plaža”.

Slovenija slovi kao zemlja koja “ima svašta za ponuditi” – od Alpi preko jezera Bled do “prekrasnih zelenih šuma”.

Osim Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Novog Zelanda, Kostarike, Australije, Kenije, Tajlanda i Japana, na ovoj listi svoje su mjesto dobili i Island, Austrija, Dominikanska Republika, Kanada, Norveška, Švicarska, Mauricijus, Španija, Meksiko, Grčka, Namibija, Finska, Čile, Filipini, Portugal, Cipar, Venezuela, Bocvana, Oman, Nepal, Brazil, Sejšeli, Peru, Šri Lanka, SAD, Italija, Turska, Južna Afrika, Indija, Maroko i Kolumbija.

Recent Posts