coolpad

Coolpad od sada na svim evropskim tržištima!

Ulaskom na nemačko i švajcarsko tržište, kineski proizvođač, Coolpad, najavio je prisustvo na svim evropskim tržištima i predstavio dva nova modela telefona, Porto S i Torino S

 

Minhen, 28. januar 2015 – Coolpad, jedan od deset vodećih kineskih proizvođača pametnih telefona, zvanično je objavio prisustvo na zapadnoevropskom tržištu, ulaskom na nemačko i švajcarsko tržište. Ovom zvaničnom objavom, Coolpad je jasno predstavio planove za Evropu, s obzirom na to da je prodaja na tržištima Centralne i Istočne Evrope uspješno počela u trećem kvartalu 2015.

 

Usklađivanje sa visokim i zahtevnim standardima evropskih komunikacija i navika potrošača, Coolpad je takođe predstavio svoj novi logo, potpuno nove brend vizuale, moderni i svježi dizajn brenda, čime izgled brenda na globalnom nivou govori sam za sebe.

 

„Dobro smo upoznati sa evropskim tržištem jer smo u Evropi prisutni godinama kao ODM proizvođač, za velike evropske telekomunikacione operatere. Prethodnih godina smo imali zaista jaku poziciju u Kini, bili smo prvi koju su predstavili dual sim mod, prvi smo koji su lansirali LTE telefon u Kini i imali smo mnogo drugih uspješnih projekata koje smo željeli da pokažemo svijetu. Coolpadproizvodi veoma kvalitetne uređaje i smatramo da su inovacije ključ uspjeha. Zaista vjerujemo da naši telefoni čine vaše živote cool, zbog uspomena i sadržaja koje čuvate na njima. Planiramo da budemo cool i prisutni dugi niz godina. Coolpaddonosi inovativni dizajn, odličan kvalitet i pristupačne cijene” –izjavio je, tokom svog govora, Denny Qiu, direktor evropskih operacija u kompaniji Coolpad.

Christoph Lichtenberg, direktor za Nemačku i Švajcarsku u Coolpad-u, predstavio je dva nova modela koji će biti prodavani na svim evropskim tržištima, Coolpad Porto S i Torino S.„Uzimajući u obzir globalna istraživanja o ponašanju potrošača, izgled pametnog telefona je ključ kupovine. Prvi utisak je bitan! Samo ako ste impresionirani dizajnom telefona, poželjećete da saznate više o proizvodu i pogledate specifikacije. Ako vam se ne dopada izgled, sve ostalo je nevažno. Usled ovih okolnosti, izgled, dodir i utisak o telefonu su odlučujući za svakog kupca. Zato radimo na tome da Coolpad bude cool na prvi dodir!Predstavićemo vrhunske karakteristike kao što su Qualcomm procesor, LTE ili sensor za dodir prsta, u telefonima nižeg i srednjeg cijenovnog ranga. Coolpad će početi sa prodajom u Nemačkoj i Švajcarskoj sledećeg mjeseca, a Coolpad Modena, Porto S i Torino S biće dostupni preko naših partnera”.

Porto Snudi jasan ekran HD rezolucije od 5 inča (1280×720), koji ima ukupno 294 piksela po inču. Inovativna Miravision™tehnologijapomoći će korisnicima da unaprijede kvalitet slike na ekranu po želji. Neverovatno brzo preuzimanje podataka obezbeđeno je podrškom za 4G LTE. Pored toga, ovaj telefon ima Dual SIM, tako da može koristiti dvije različite SIM kartice ili jednu SIM karticu i MicroSD karticu.

Iako je ovo samo pametni telefon, moguće ga je koristiti za gledanje omiljenih TV emisija ili besprijekorno video pozivanje jer Porto S koristi tehnologiju „voice over LTE“za pozive visoke definicije. Sa samo 7,6 mm debljine, Porto S je na vrhu liste najtanjih modela u svojoj cjenovnoj kategoriji, ali ne dozvolite da vas izgled zavara, jer se ispod jednostavnog eksterijera, krije moćan četvorojezgarni procesor Mediatek™.Porto S nudi zadnju kameru od 8 MPsa LED blicomi može snimiti full HD 1080 video,koji možete pustiti preko pametnogTV-a.  Na prednjoj strani je smještena kameraod 2 MP.

Porto S dolazi sa novim Android™ 5.1 Lollipop sistemom koji je redizajniran, brži, efikasniji i manje opterećuje bateriju. Zahvaljujući jakoj bateriji od 2000mAh, predviđeno vrijeme razgovora iznosi 8h, a standby režimu 3G mreži iznosi 6 ¼ dana, što može biti još duže ako je uključen mod koji štedi bateriju.Porto S je telefon sa 1+8 GBinterne memorije, a ukoliko to nije dovoljno, MicroSD karticaod 64GB može biti dodata. Dimenzije telefona su 143 x 72 x 7,6mm, a težak je samo 125gr. Porto S dostupan je u bijeloj i tamno sivoj boji, a preporučena cijena iznosi 129evra.

Torino S. Coolpad dizajneri bili su inspirisani prirodom kada su osmišljavali nejednako zakrivljen i prijatan na dodir Torino S pametni telefon. Kada je položen na leđa, podsjeća na bijele riječne kamenčiće koji se presijavaju na suncu. Sličan koncept je prenešen i na prednji ekran, gde je Coolpadkoristio2.5D zakrivljeno staklo, dajući telefonu cjelovit i kompaktan izgled.

Torino S je prelijep telefon sa ekranom od 4,7 inča u HD rezoluciji (1280 x 720), sa312,5 piksela po inču i čitačem otiska prsta na zadnjoj strani. Radi se o Dual SIM, LTE telefonu sa memorijom od 2 GB RAM + 16 GB ROM, koju je moguće proširiti Micro SD karticom. Torino S pokreće Qualcomm Snapdragon 410 procesoriQuad Core 1.2GHz. Ovaj telefon može lako biti korišćen jednom rukom i daje mogućnost korisniku da aktivira sken otiska prstiju (do 5 prstiju) za izvršavanje različitih zadataka: otključavanje telefona, pokretanje aplikacija, brze slike ili selfije, snimanje poziva i sigurno plaćanje. Ovaj čitač otiska prsta je tako brz da mu je potrebno samo 0,5 sekundi da otključa telefon i 0,24 sekunde da napravi fotografiju. Senzor je takođe 99,9 odsto pouzdan, čak i kada su prsti mokri, i ima sloj koja je testiran na 10 miliona dodira, tako da prsti mogu biti skenirani u svim pravcima.

Pametni telefon debljine 7,9mmposeduje IR daljinsku kontrolu i OTG. Zadnja kamera iznosi 8 MP, a prednja 5 MP. Torino S dolazi sa novim Android™ 5.1 Lollipop sistemom i COOL UI 8.0. Snaga baterije iznosi 1800 mAh. Dimenzije telefona su139 x 67,8 x 7,9mm.Ovaj Coolpad model biće dostupan u bijeloj i šampanjac bojama, uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 199evra.

Novi proizvodi će se pojaviti na tržištu u prvoj polovini godine.

 

Coolpad je osmislila i osnovala kompanija Yulong Computer Telecommunication Scientific Co., Ltd. („Yulong Telecommunications”), koja je vodeći igrač u industriji bežičnih komunikacija od 1993. Yulong je potpomogao početak proizvodnje prvih pametnih telefona i vodeći je developer i snabdevač integrisanih pametnih telefona, sistemima za bežične podatke i naprednim poslovnim rešenjima u Kini.  Kompanija je osnovana 1993. i pojavila se na berzi u Hong Kongu u decembru 2004. Kao jedan od prvih proizvođača fokusiranih na istraživanja i prodaju pametnih telefona, blisko sarađuje sa operaterima kako bi obezbjedio inovativna, različita i kvalitetna riješenja. Šest R&D instituta osnovano je u Šenženu, Pekingu, Nanjingu, Xianu, Donguanu i Hefeiju, sa preko 2.000 istraživača. Predstavlja više od 85 proizvoda godišnje, a njegov internacionalni prodajni sistem pokriva Kinu, Severnu Ameriku, Evropu i Indiju.

Recent Posts