Čiste “Suzu Evrope” – našli gume, auto-djelove…

Vojnici Crne Gore, zaposleni u Nacionalnom parku Durmitor i članovi Udruženja splavara Triftar započeli su akciju čišćenja rijeke Tare. Iz Tare vade gume, automobilske djelove…

Da je ekološka svijest mnogih ljudi u ovom regionu zaista na niskom stepenu, ali i da ima mnogo nemarnih i iz drugih područja, potvrđuje i dobrovoljna akcija pripadnika Vojske Crne Gore, zaposlenih u Nacionalnom parku Durmitor i udruženja splavara, koji su počeli da čiste reku Taru.

Oni su ekipi Televizije Crne Gore rekli da su već na prvim kilometrima su izvadili iz rijeke plastični otpad, automobilske gume i djelove za vozila!

Akcija se sprovodi od mjesta Splavište do Žugića luke, u dužini od 12 kilometara.

Cilj je da se posle sezone (splavarenja) uredi obala Tare. Ljudska nemarnost je vidljiva na svakom koraku, sklonili smo kese, plastični otpad, automobilske gume, djelove vozila…“, rekao je za RTCG Goran Leković iz udruženja Triftar.

Direktor Nacionalnog parka Durmitor Tomo Pajović izjavio je da je ove godine zabilježena rekordna 21.000 rafting tura. I turisti su pomagali, ukazujući gde su sve vidjeli otpad.

Jedine farmerke koje su vam potrebne u ovoj sezoni

“Ipak, treba naglasiti da reku redovno čistimo i nema opasnosti po nju”, objasnio je on.

(Mondo)

Recent Posts