Cagatay Ulusoy ili ipak šarmer Bali-beg? Tko su najzgodniji turski glumci?

Çagatay Ulusoy danas slavi 30. rođendan. Idealna prilika je to da se prisjetimo njegovih kolega poput Buraka Özçivita, Kivança Tatlituga, Cana Yamana i ostalih frajera

Nakon što se turska serija 1001 noć prije točno deset godina počela emitirati na našoj televiziji, utkala je put svim ostalim turskim serijama kojih je s godinama bilo sve više. Odlična gluma, originalne priče i nova kultura koju smo upoznali kroz serije samo su neki od razloga zbog kojih smo ih toliko zavoljeli, ali jedan od glavnih razloga zasigurno su zgodni turski glumci, koji su nas osvojili već od prve serije.
Jedan od poznatih turskih zavodnika i miljenik ženske publike je i Çagatay Ulusoy, poznat po ulozi Yamana u seriji Plima i Oseka, The Protectora  te Emira Sarrafoglua u seriji Djevojka imena Feriha. 23. septembra slavi 30. rođendan, a osim što se pojavio u brojnim serijama i filmovima, izgradio je i zavidnu karijeru modela. 
 
Çagatay Ulusoy rođen je u Istanbulu 23. septembra 1990. Majka mu je iz Bosne, a otac mu je, iako je porijeklom Turčin, veći dio života proveo u Bugarskoj. Çagatay, koji se smatra jednim od najzgodnijih turskih glumaca, još je u djetinjstvu bio visokog rasta i fizički vrlo snažan, pa se počeo baviti košarkom, koja je u Turskoj vrlo popularan sport. Košarka ga je toliko privukla da je čak neko vrijeme mislio postati trener, ali njegovi su se životni planovi promijenili.
https://www.instagram.com/p/BUZRKjBAXT7/
Nakon škole upisao je fakultet za dizajnera krajolika, a u slobodno je vrijeme igrao košarku za sveučilišnu momčad i paralelno krenuo u glumačku školu. Uz sve to, u dobi od 19 godina počeo je raditi i kao model, a 2010. godine pobijedio je na natjecanju u Turskoj i proglašen je najboljim modelom Turske. Iste večeri kada je proglašen najboljim modelom godine, dobio je prvu ponudu za glumački posao, i to u TV seriji Djevojka imena Feriha.
Nakon što se romantična ljubavna priča počela prikazivati na turskim ekranima, Çagatay Ulusoy postao je vrlo popularan u zemlji, a ubrzo i diljem svijeta. Nakon toga pojavio se u brojnim serijama i filmovima, a vidjeli smo ga u svim izdanjima – s drugom i kratkom kosom, s brade i bez brade, pa čak i ćelavog – i sa svakim svojim lookom ostavio nas je bez daha.
Ali on nije jedini koji nas je oborio s nogu – prisjetile smo se još nekih turskih glumaca koji su nas očarali  a i veoma teško izabrali top 6 glumica. Slažete li se?
Ovo ljeto je bilo stvarno plodno za dobre ljetnje turske serije koje su produtzene i tokom jeseni. Sad kad se nastavljaju ili počinju nove iz jesenjeg programa, stvarno smo u teškoj dilemi koje pratiti. Evo jednog prijedloga najaktuelnijih:
most beautiful turkish actrors 2020 najlepsi turski glumci
1. Dom je moja sudbina
2. Nedovršena ljubav
3. Gospodin Pograšni
4. Abdulhamid Payitaht
5. Pokucaj na moja vrata
6. Neverstvo-prevara
(zena.hr-montenegroclick.me)

Recent Posts