živi

Brajović: U Crnoj Gori se bolje živi nego prije deset godina

U Crnoj Gori se u ekonomskom pogledu danas živi bolje nego prije deset godina kad je potpisan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, rekao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović na međunarodnoj konferenciji u Gruziji.

On je kazao da se Crna Gora danas bitno razlikuje od one države prije deceniju, jer je zahvaljujući kvalitetnim reformama koje su se sprovodile u okviru integracionih procesa, napredovala u mnogim segmentima.

HIT U REGIONU! Nećete vjerovati šta je ovaj čovjek našao na parkiranom automobilu! (FOTO)

“Ojačali smo kapacitet svojih institucija i u stanju smo da na brži i efikasniji način sprovodimo unaprijeđeno zakonodavstvo koje smo usvojili i koje usvajamo. Prosječna plata i penzija u Crnoj Gori su tada bile duplo niže nego sada. Ono što je još važnije, bitno je promijenjena svijest ljudi o sistemu vrijednosti kojem Crna Gora treba da pripada”, rekao je Brajović.

Tokom susreta sa predsjednikom Parlamenta Gruzije Iraklijem Kobakhidzeom ocijenjeno je da postojeća odlična politička saradnja predstavlja preduslov za jačanje saradnje u oblasti ekonomije i turizma.

Kobakhidze je podsjetio da su Gruzija i Crna Gora nakon obnavljanja nezavisnosti postigle stabilnost i prosperitet, te da dijele iste vrijednosti i teže integraciji u Evropsku uniju.

Brajović će se sjutra sastati i sa predsjednikom Vlade Gruzije Georgijem Kvirikašvilijem.

 (Antena M)

Recent Posts