BOLJI OD MAJONEZA! Napravite kremasti sos za 60 sekundi!

Klasični holandez je teško napraviti. Ako ga kuvate predugo, dobićete kajganu.Ako ga ne kuvate dovoljno, sos se neće zgusnuti. Ako se previše ohladi, sastojci će se razbežati i dobićete lošu strukturu – ali uz trik profesionalca lako je dobiti sjajan rezultat…


Prije pripreme žumanca ostavite najmanje 15 minuta na sobnoj temperaturi kako bi se dovoljno ugrejala.

Sastoci za holandez:

1 žumance
1 kašičica vode
1 kašičica limunovog soka
110 g putera
1 prstohvat soli
prstohvat mlevene ljute paprike prema želji

Priprema:

1. Pomešajte žumance, vodu, sok limuna i prstohvat soli u posudi koja odgovara štapnom mikseru.

2. Rastopite puter na jakoj vatri neprestano mešajući dok se ne zapeni, odnosno dok se ne zagreje na temperaturi od 105 °C.

3. Mutite mikserom smesu od žumanaca polako ulivajući rastopljeni puter.

4. 30 sekundi kasnije dobićete kremasti umak.

(informer)

Recent Posts