BOJAN (27) IZ KURŠUMLIJE MORA U ZATVOR, ALI MUKAMA TU NIJE KRAJ: Traži da na robiju zajedno s njim ide i njegova stoka jer nema ko da brine o njoj! 26 krava, svinje, prasići i 50 kokošaka!

Mještanin kuršumlijskog planinskog sela Novo selo, Bojan Radovanović (27) koji je osuđen na zatvorsku kaznu od 40 dana zbog vožnje neregistrovane prikolice traktorom, uputio je molbu zatvoru u Prokuplju da zatvorska ekonomija, dok on izdržava kaznu, prihvati 26 krava, svinje i prasiće i 50 kokošaka.

Radovanović je ponudio da se, tokom izdržavanja kazne, on brine o životinjama, a da zatvoru poklanja mlijeko i jaja. Bojan Radovanović se na taj korak odlučio jer je prije toga, na razne načine pokušavao da se nagodi sa prekršajnim sudom, da kaznu zamijeni za novčanu ili nanogicu.

“Međutim, ništa nisu prihvatili, rekli su mi da moram u zatvor”, rekao je agenciji Beta Radovanović. Poslije toga, prije više od mjesec dana, uputio je i molbu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u kojoj priznaje da je načinio prekršaj, vozeći neregistrovanom prikolicom sijeno za stoku.

Zato, kako je Radovanović kazao, nije tražio pomilovanje, da bude oslobođen odgovornosti, nego da mu se omogući da kaznu plati.

On je predsjedniku Vučiću u pismu naveo da to od njega traži, jer u planinskom selu Novo selo, živi sa teško oboljelom majkom, da ima farmu krava, da je rasprodao farmu svinja. Da majku mora negdje da smesti, stoku da proda i ugasi domaćinstvo, zbog 40 dana zatvora.

“Odgovor nikada nije stigao, imam još devet dana do zatvora. Sve što mi je ostalo je da molim zatvor da mi pomogne, pa sam ih zamolio da prihvate i moju stoku, jer sam čuo da imaju zatvorsku ekonomiju”, kaže Radovanović.

On je kazao da krave, svinje i kokoške nemoćne da same prežive, na imanju i da je zato sam poslao molbu zatvoru.

“Ako ne prihvate, jedino ostaje da ih psi čuvaju u planini”, kazao je

Radovanović i dodao da je u pismu zatvoru naveo da ima i sedam pasa čuvara, koje je planirao da ostavi u kući.

“Psi, koje imam, neka ostanu da čuvaju praznu kuću i prazne štale, jer u selu nemam komšija”, navodi u pismu.

Na kraju pisma Radovanović navodi da od upravniku zatvora u Prokuplju očekuje razumijevanje, jer je prekršaj načinio u borbi da opstane na selu. “Samo sam se borio, da svojim radom opstanem na selu, da mu se ognjište ne ugasi”, naveo je Radovanović.

Radovanović mora da se javi Okružnom zatvoru u Prokuplju 23. maja. Njegovu, teško pokretnu majku, dok boravi u zatvoru, prihvatiće rođak iz Kuršumlije.

Njemačka televizija snimila emisiju o Baru i Crnoj Gori

Inače, Radovanović je osuđen zatvorskom kaznom od 40 dana, jer je vozio neregistrovanu traktorsku prikolicu, pod zabranom vožnje, jer je i prije toga kažnjavan zbog istog djela. Saobraćajna policija ga je zaustavila na seoskom putu, kada je prevozio sijeno za krave.

(Kurir)

Recent Posts