Bezobrazni mus “golog kuvara”: Džejmi Oliverov slatki, brzi i čokoladni kec iz rukava!(RECEPT)

Potrebni sastojci za četiri osobe:

 

· Mrvljena crna čokolada 225 grama

 

· 70 grama putera isečenog na komade

 

· 350 ml punomasne pavlake

 

· Dvajaja

 

· Jedna kašika amareto likera

 

· Dve kašike meda

IDEALNA POSLASTICA ZA PROLJEĆNE DANE: Turski tradicionalni slatkiš gotov za 10 minuta!

Priprema:

 

U činiji postavljenoj nad šerpu sa vodom koja tiho ključa istopite puter i čokoladu, pa sklonite sa vatre. U drugoj posudi umutite pavlaku, tako da bude srednje gustine (ne pregusta). U trećoj činiji umutite jaja i med tako da dobijete penastu masu. Dadajte amareto, otopljenu mešavinu čokolade i putera, ali veoma nežno, da ne izgubite penastost mase sa jaima i medom. Kada sve to sjedinite, sadržaj sipajte u manje čaše ili činije i ostavite da se hladi u frižideru sat vremena.

 

Prijatno!

 

(Stil.kurir.rs)

Recent Posts