Arapski šeici za sebe biraju samo najljepše žene: Ove slike to i dokazuju! (FOTO)

Iako je opšte mišljenje kako su žene u arapskim zemljama samo pod burkama, da su neobrazovane i samo se bave djecom, to ipak nije tačno

Istočne lepotice koje su u 21. veku se više ne pojavljuju samo u burkama, završavaju fakultete i neverovatne su aktivistkinje. One očaravaju stilom ali i neverovatnom spoljašnjošću.

Kraljica Rania

 

Kraljica Jordana, Rania, žena je kralja Abdulaha II i majka naslednika prestola, princa Huseina. Rania aktivno vodi svoj Instagram nalog, bori se za prava žena na Bliskom istoku i pristalica je ukidanja tradicionalnog stila odeće. Sama kraljica obožava Džordžo Armani odjeću, čak se i fotografiše za modne časopise.

Princeza Amera Al-Tavel

 

Princeza Sudijske Arabije otvoreno zastupa reforme u svojoj zemlji, i na svom primjeru dokazuje da može da se živi onako kako srce diktira, a ne zakoni i stereotipi. Amera je visoko obrazovanje stekla u SAD-u, vozi automobil, i čak se razvela od muža. Sada je ova princeza na čelu dobrotvornog fonda „Alwaleed Philanthropies“

Moza bint Naser

 

Druga žena bivšeg emira Katra i majka novog vladara zemlje. Moza je na čelu Katarskog fonda za obrazovanje, nauku i društveni razvoj, takođe je predstavnik UNESCO-a. Zastupa razvoj slobodnih medija i mašta da pretvori Katar u konkurenta Silikonske doline. Moza je majka sedmoro dejce koja očarava, ne samo stilom, već i idealnom figurom.

Haja bint el Husein

 

Sestra sadašnjeg kralja Jordana i žena šeika Dubaija, Muhameda Ibn Rašida el Maktuma. Princeza je obrazovanje stekla na Oksfordu. Haja se bavi dobrotvornim radom i predstavnik je mira UN. Bavi se konjičkim sportom. Veliku buru je digla nakon što je krajem prošle godine pobegla od svog supruga u London gdje se na njihovom sudu bori za starateljstvo nad djecom.

(azra.ba)

 

Recent Posts