APEL MORSKOG DOBRA: Kupači da ne plivaju izvan bova, plovila da poštuju udaljenost

Povodom određenog broja pomorskih nezgoda koje su evidentirane na crnogroskom primorju tokom aktuelne kupališne sezone, Javno preduzeće za upravljanjem morskim dobrom Crne Gore, u cilju povećane bezbjednosti, podsjeća sve kupače na zabranu plivanja izvan ograđenog prostora uređenih kupališta (bova) ili na udaljenosti većoj od 100 metara od obale prirodnog kupališta.

“Sa druge strane, podsjećamo da je u skladu sa Zakonom o sigurnosti plovidbe propisano da se čamci ne smiju približavati obali na udaljenosti manjoj od 150 m, a brodovi na udaljenosti manjoj od 300 metara. U vodenom prostoru kupališta, plovni objekti moraju da se drže 50 metara od ograde kupališta, a skuteri na udaljenosti od 200 metara od obale”, navode u Morskom dobru.

Ističu da kanui, kajaci i ostali plovni objekti koji nijesu na motorni ili mlazni pogon mogu da plove na udaljenosti manjoj od 50m od obale.

I KOD NAS SE OVO MOŽE DESITI! Kaznili hotel sa 2.000 eura zbog 12 minuta prekoračenja!

“Dodatno, u članu 20 Zakona, na svim uređenim i prirodnim kupalištima zabranjena je plovidba, pristajanje, sidrenje plovnim objektima na motorni i mlazni pogon”, zaključuju u Javnom preduzeću.

(Vijesti)

Recent Posts