Andrija

Andrija stigao do cilja: Pješke prešao 800 kilometara za djecu Fondacije Budi human

Petnaestogodišnji Andrija Đukić je stigao do cilja, kojeg je zacrtao prije mjesec kada je krenuo na putovanje dugo 900 kilometara, kroz humanitarnu akciju “Milion koraka”, kako bi pomogao da se skupi novac za liječenje mališana iz fondacije Budi human.

Andrija je, sasvim zaluženo dobio i Compostelu (hodočasničku diplomu) koju dobijaju hodočasnici kada uspješno stignu do cilja.

Ovaj hrabri dječak do sada je prepješačio oko 800 kilometara, a danas je stigao u Santiago de Komposelu u Španiji. Kako je kazala njegova majka Jelena koja ga prati u putovanju, sjutra nastavlja do Finistere koja je udaljena nekih 90 kilometara.

Podsjetimo, Andrija je učenik Srednje stručne škole “Sergije Stanić”iz Podgorice, a živopisni predjeli Francuske i Španije prikazani u filmu “The Way” koji govori o hodočasniku Tomu, inspirisali su ga da 20. juna, sa svojom majkom, krene pješke na putovanje svojih snova, dugo 900 kilometara, u sklopu humanitarne akcije “Milion koraka”, a sve kako bi pomogao da se prikupi novac za liječenje mališana koji su korisnici Fondacije “Budi human”.

Andriju nijesu spriječile vrućine ni umor da stigne do zacrtanog cilja, njegova upornost je pobijedila.

On i njegova majka podsjećaju da akcija traje do 31. jula, te pozivaju da se svi uključe i pošalju jednu poruku za djecu kojima je potreban novac za liječenje.

Recent Posts