Amfilohije odlikovao je grupu Beogradski sindikat

AMFILOHIJE ODLIKOVAO GRUPU BEOGRADSKI SINDIKAT: Za nadahnute pjesme, brigu za majku crkvu i sastradalnu ljubav

Uručenje priznanja Mitropolije crnogosko-primorske SPC obavljeno je jutros nakon Liturgije u manastiru Miholjska Prevlaka, saopštila je ta beogradska grupa.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odlikovao je grupu Beogradski sindikat Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca “za nadahnute pjesme, revnost i brigu za majku crkvu i sastradalnu ljubav”, posvjedočenu kroz pjesme “Dogodine u Prizrenu” i “Sviće zora”, posvećene odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji.

Uručenje priznanja Mitropolije crnogosko-primorske SPC obavljeno je jutros nakon Liturgije u manastiru Miholjska Prevlaka, saopštila je ta beogradska grupa.

Oni navode da je upravo dodjela ordena, ali i učestvovanje na litiji u podgoričkom naselju Stari Aerodrom bio povod zašto su se 22. februara uputili ka Crnoj Gori.

– Kako su tri člana grupe Feđa Dimović, Blažo Vujović i Boško Ćirković vraćeni, kako sa graničnog prelaza Dobrakovo, tako i sa Podgoričkog Aerodroma, gramatu i orden je u ime grupe primio Aleksandra Protić –  jedini član koji je uspeo da uđe u Crnu Goru – precizira se u saopštenju.

Nakon uručenog priznanja Mitropolije planira se da članovi Beogradskog sindikata učestvju u Litiji, koja će danas u 16.30 sati krenuti sa Podgoričkog Starog Aerodroma, kao i učešće na molebanu i litiji koja će u 19 sati proći ulicama Podgorice i završiti ispred Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja, gde je i planirano premijerno izvođenje pjesme BS-a “Sviće zora”.

– Iako nam je izuzetno žao i nejasno zašto smo proglašeni za pretnju po nacionalnu bezbjednost Crne Gore, ovom prilikom želimo da još jednom izrazimo podršku odbrani svetinja u Crnoj Gori, na način na koji to narod sve vrijeme čini – mirno i dostojanstveno. Naša namera nije bila da bilo koga ugrožavamo ili uznemiravamo, već da uzmemo učešća u najčistijem i najdostojanstvenijem građanskom skupu našeg vremena – zaključuje se u saopštenju.

(srbijadanas)

Recent Posts